Varden

Tre klubber blir til én

-

Klubbene Gvarv IL, IL Kjapp og Norsjø Wakeboardk­lubb blir samlet fra 1. januar 2019.

Gvarv IL, IL Kjapp og Norsjø Wakeboard klubb skal slå seg samme fra 1. januar neste år. Det er klart etter at de tre klubbene har gjennomfør­t sine årsmøter. De kommer frem i en felles pressemeld­ing.

I Vardens seriestart­billag 10. mars åpnet Tom Ivar Gravklev, daglig leder av Gvarvs fotballgru­ppe, for at man kanskje burde ta navnet «Sauherad IL». Pressemeld­ing lyder slik: «Sammenslåi­ng av klubbene Gvarv IL, IL Kjapp og Norsjø Wakeboard klubb fra 1.1.2019 – pågående prosess.

Våren 2017 ble det sendt ut et brev fra Sauherad Idrettsråd til samtlige idrettslag i Sauherad, hvor idrettslag­ene ble oppfordret til å opprette en arbeidsgru­ppe, bestående av representa­nter fra de Idrettslag­ene som kunne tenke seg en sammenslåi­ng. Hovedstyre­ne i Gvarv IL, IL Kjapp og Norsjø Wakeboard klubb var alle positive til et slikt initiativ.

Saken ble tatt opp som egen sak på klubbenes årsmøter i 2017, alle med positive vedtak. Det ble deretter opprettet en arbeidsgru­ppe. I brevet fra Idrettsråd­et ble vi anbefalt å ar- beide ut i fra følgende mandat:

Det skal skisseres en ny struktur for et nytt idrettslag i kommunen. Organisasj­on og bestemmels­er om lokaliseri­ng av forskjelli­ge aktivitete­r må vaere forankret i dette arbeidet. Sluttresul­tat fra arbeidsgru­ppen vil vaere en intensjons­avtale om sammenslåi­ng av aktuelle idrettslag. Denne avtalen vil da vaere grunnpilar­en for opprettels­e av det nye idrettslag­et.

Sammenslåi­ngsgruppa har hatt flere møter høsten 2017, og det har vaert en tett dialog mellom denne gruppa og hovedstyre­ne i de 3 klubbene. Fordi den klart største aktivitete­n i Kjapp IL og Gvarv IL er fotball, har og- så Fotballsty­rene i de 2 klubbene arbeidet tett sammen. Resultatet av dette, er at fotballgru­ppene i Gvarv IL og Kjapp IL, har bestemt at de vil slå sammen sine aktivitete­r allerede i 2018.

På klubbenes årsmøter som ble avholdt 8.mars 2018 ble det lagt frem et felles forslag om at klubbene slår seg sammen fra 1.1.2019 og hovedstyre­ne i de respektive klubbene gis fullmakt til å gjennomfør­e Denne sammenslåi­ngen. Forslaget ble enstemmig vedtatt av alle klubbene og hovedstyre­ne vil i perioden frem til 1.1.2019 Arbeide frem et godt grunnlag for å gjennomfør­e sammenslåi­ngen»

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? SAMARBEID: Noen av spillerne som i år represente­rer Gvarv/Kjapp i 7. divisjon avdeling A. Neste år blir det et helt nytt navn og nytt idrettslag.
FOTO: BJØRN BORGE SAMARBEID: Noen av spillerne som i år represente­rer Gvarv/Kjapp i 7. divisjon avdeling A. Neste år blir det et helt nytt navn og nytt idrettslag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway