Varden

Klare for Kragerø

Øystein Bache har hytte i kystkommun­en. Dermed er kursen satt for Bache og makker Rune Gokstad i tirsdagens «Påskenøtte­r» på NRK 1.

- ▶ KRAGERØ andreas.soltvedt@varden.no

Den muntre duoen Bache og Gokstad gir seg ikke. Også i år skal herrene formidle påskenøtte­r kombinert med underholdn­ing i beste sendetid på stue-TV. Under navnet Team Bachstad setter herrene kurs for Kragerø både til lands og til vanns. Programmet ble innspilt i fjor sommer.

Veldig populaert program

– Vi har vaert i Kragerø med nøtteoppga­ver tidligere. Denne gangen kjører vi med båt og bil og presentere­r oppgaver underveis. Og vi kommer fram til hytta i Kragerø til slutt, sier Øystein Bache i en prat med Varden.

Sammen med Rune Gokstad har han jobbet med «nøtteprogr­ammer» på NRK siden 2011. Siden starten har duoen signert jule- og påskenøtte­r hvert år.

– Hvordan er det å jobbe med dette konseptet?

– Det er veldig spennende. Mange har et forhold til og er svaert engasjert i konseptet. Før oss holdt Roald Øyen på i 27 år. Vi må vaere litt forsiktige så vi ikke ødelegger konseptet, sier Bache.

Tar gjerne båtturen til hytta

Ideen til tirsdagens program er forankret i Øystein Baches egne erfaringer som hytteeier i Kragerø.

– Det hender jeg kjører båt nedover. Vi skulle også ned og lage sendinger fra blant annet Arendal og Grimstad. Dermed kjørte jeg båt, mens Rune kjørte bil. Også så vi hvem som kom først, forteller Bache.

– Hvem vant?

– Resultatet ble neppe veldig overrasken­de. Men dette må man se på svarsendin­gen for å få vite, sier programled­eren.

– Det tok uansett overrasken­de lang tid å kjøre bil, formidler han.

– Årets påskenøtte­r er gammel god lest?

– Så til de grader. Vi har noen oppgaver fra Norge og noen fra utlandet, opplyser Bache.

Andreas Soltvedt ▶ etter

 ?? FOTO: NRK ?? MOROKLUMPE­R PÅ TUR: I tirsdagens «Påskenøtte­r» på NRK 1 setter Rune Gokstad (t.v.) og Øystein Bache kursen for Baches hytte i Kragerø. Det går til lands og til vanns når duoen konkurrere­r om å komme først. Programmet ble spilt inn i fjor sommer.
FOTO: NRK MOROKLUMPE­R PÅ TUR: I tirsdagens «Påskenøtte­r» på NRK 1 setter Rune Gokstad (t.v.) og Øystein Bache kursen for Baches hytte i Kragerø. Det går til lands og til vanns når duoen konkurrere­r om å komme først. Programmet ble spilt inn i fjor sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway