Varden

FAKTA OM DRAPSSAKER I NORGE I 2018

-

▶ 1. januar: En mann omkom i en møteulykke på E18 ved Larvik der også mannens kone og tre barn ble skadd. En 21 år gammel mann som kjørte i feil kjøreretni­ng, er siktet for forsettlig drap.

▶ 7. januar: En mann i 30-årene siktes for drap på sin tre måneder gamle datter. Hun ble innlagt på Ullevål sykehus i Oslo med kritiske skader 27. desember 2017 og døde 7. januar 2018. Moren er siktet for passiv medvirknin­g til vold. Familien bor til vanlig i Nordland, men var i Oslo på ferie.

▶ 13. januar: Janne Jemtland (36) blir funnet død på elvebunnen i Glomma i Våler kommune i Hedmark. Hun ble sist ble observert 29. desember og meldt savnet 30. desember. Ektemannen ble fredag 12. januar pågrepet og siktet for drap. Mannen nekter straffskyl­d for forsettlig drap.

▶ 10. februar: En 70 år gammel kvinne blir funnet død i en leilighet på Landås i Bergen. En 43 år gammel mann pågripes i leilighete­n og siktes for drap. Mannen nekter straffskyl­d.

▶ 10. mars: En 46 år gammel mann er siktet for forsettlig drap etter at en kamerat i 30-årene dør etter å ha blitt skutt med en pistol i en bolig i Nittedal i Akershus. 46-åringen sier det var et uhell.

▶ 12. mars: En polsk mann (31) blir funnet skutt og kritisk skadd i et garasjeanl­egg på Bjørndal i Oslo. Han dør dagen etter på sykehus av skadene. En 32 år gammel norskpakis­taner er varetektsf­engslet og siktet for drapet. Polakken skal ha vaert et helt uskyldig offer og kjente ikke den siktede.

▶ 23. mars: En mann i 20-årene blir funnet død utenfor en boligblokk i Fyllingsda­len i Bergen i 5-tiden om morgenen. Mannen har trolig falt fra 7. etasje. En kamerat i 20-årene og hans mor i slutten av 40-årene er siktet for drap eller medvirknin­g til drap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway