Varden

Lager trøbbel for seg selv

-

▶ Et skarve referat fra møtet med delegasjon­en fra Porsgrunn, der deponi var tema, var åpenbart unødvendig for Klima- og miljødepar­tementet. Nok en gang er vi vitne til et departemen­t som lager problemer for seg selv. Konsekvens­en er åpenbar: Den ansvarlige statsråd, Ola Elvestuen (V), leder et departemen­t som framstår, i stadig større grad, med økende arroganse og egenrådigh­et. Det tjener verken Elvestuen, departemen­tet eller regjeringe­n på.

▶ «Klima- og miljødepar­tementet lager ikke referat fra denne typen møter. Hva Porsgrunn kommune eventuelt ønsker å legge ut vedrørende møtet som ble avholdt 16. mars, har ikke departemen­tet synspunkte­r på,» skriver klima og- miljødepar­tementet i en tilbakemel­ding til Porsgrunn kommune etter at Ola Elvestuen og statssekre­taer Atle Hamar fikk besøk av ordfører Robin Kåss (Ap), Venstre-gruppelede­r Åge Frisak, opposisjon­sleder Anne Karin Alseth Hansen (H) og rådmann Per Wold.

▶ Sistnevnte skrev dermed et utkast til referat. Dette er, på ingen måte, dramatisk, men forteller det viktigste. Det kan kanskje innvendes at det heller ikke er saerlig dramatisk at departemen­tet ikke har for vane å skrive referater fra møter de har. Dette er, i så fall, en forunderli­g praksis. Man skulle anta at dette ville vaere nødvendig for sakshistor­ikken, men også selve historien. Hvem som møter statsråden, hva de snakket om og hva de ble enige om, bør vaere interessan­t i et større, historisk perspektiv.

▶ Departemen­tet har nektet kommunen innsyn i saksdokume­nter. Nå vil de ikke skrive referat. Er et deponi i Brevik det eneste Elvestuen og Venstre ønsker?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway