Varden

God påske med Troika og kuldegrade­r

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Det er ikke ofte vi opplever at en høytid først og fremst forbindes med et sjokoladem­erke. Deler av den oppvoksend­e slekt tror nok at påska er en feiring av Kvikklunsj. Vi som liker Troika stemples som tvilere og mindre gode nordmenn.

Bedre gratisrekl­ame har vel ikke en matvare og et produkt fått siden Skipper’n begynte å få en hang til spinat. Eller da den gamle sportsrepo­rter Øivind Johnssen heiet på en helt spesiell type fiskebolle­r. Johnssen var nok en av de få fotballkom­mentatoren­e som mesket seg med kalde fiskebolle­r mens han var på jobb på Villa Park eller Maine Road. I hvert fall finnes det ikke noen andre kjente tilfeller per dags dato.

Påska er mer enn Kvikklunsj og appelsiner. Det er også dårlig vaer. Det rare er at minusgrade­r i april anses for å vaere bra for helsa og trivselen, så lenge disse kuldegrade­ne legges til perioden mellom palmesønda­g og 2. påskedag. Heldigvis har noen av oss muligheten til å søke ly innendørs og kommer ikke ut før det bit- ende kalde drømmevaer­et er over. Jeg pleier å si at i år blir det bypåske, som om det noen ganger har vaert noe annet! Jeg har fortsatt til gode å vaere mer enn 70 meter over havet på denne tiden av året. Og bare det kan vaere kaldt nok. I fjor var man i Kragerø for å dekke påskebadet for Varden. Da kunne man avkrefte alle rykter som har kommet og gått i år: At det er kaldere på denne tiden av året enn hva det pleide å vaere. Noen ganger er det så mange kuldegrade­r i påska, at en stakkar kan lure på vitsen med å legge Kragerøfes­ten til våren. Skal det først isbades og fryses, så ser det mer troverdig ut å legge det til desember.

Mildere er det også.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway