Varden

Flotte skiforhold i Telemark

- Tore.svarverud@varden.no

Skiforhold­ene er flotte i det aller meste av Telemark denne påsken.

Sola begynner å taere på de skiløpene som har vaert kjørt opp i de lavestligg­ende områdene i byområdet i Grenland, som har kunnet by på en usedvanlig lang skisesong.

Skien og Porsgrunn kommuner har med hjelp av lokale krefter, kjørt opp løyper en rekke steder. Bølehøgda, Gjerpenløy­pa og Gulset er løyper som er kjørt opp, uten at Varden kan garantere for at de fortsatt holder.

Men man skal ikke lengre til fjells enn til Jarseng før man finner flotte skiforhold og alle løyper åpne. IF Ørn har kjørt opp løypene og har supplert den naturlige snøen med kunstsnø ved behov.

Siljan

Også i Siljan er det fine skiløyper med utgangspun­kt i Solvika og Bakkane. Vindfjells­amarbeidet melder om flotte forhold og mye snø i hele løypenette­t de har ansvaret for i området Siljan-SvarstadSk­rim.

Også fra Svanstul rapportere­s om mye snø, flotte forhold og løyper som er kjørt opp foran påskeuka.

Rundt om i Telemark er det mange hytteområd­er som har oppkjørte løyper. Det gjelder blant annet Kyrkjebygd­heia i Nissedal.

Mer enn halvannen meter

Seks skisteder i Telemark byr på muligheter for alpinkjøri­ng. Gaustablik­k melder om alle skitrekk og i alt 33 nedfarter åpne. Snødybden er 185 cm. Turløyper finnes også i rikelig monn.

Gautefall har 150 cm snø og alt åpent, både av alpint og turløyper.

Haukelifje­ll har 150 cm snø og 13 av 16 nedfarter åpne.

Fra Lifjell (se egen reportasje) meldes om 160 cm snø, alle fem nedfartene åpne i alpinanleg­get om ellers gode forhold over hele fjellet.

Vrådal har alle 18 nedfarter i alpinanleg­get åpne, og 150 cm snø, men her varierer det fra 100 til 220 cm.

Rauland har 130 cm snø i alpinbakke­ne og 120 cm i terrenget. I alt 44 nedfarter er åpne i alpinanleg­gene. Alt av turløper er kjørt opp.

Grønkjaer Skisenter på Notodden melder om flotte forhold og mye snø. Også fra Bjefjell og Kongsberg meldes om flotte skiforhold.

▶ Tore Svarverud

 ??  ?? SKIPÅSKE: En snørik vinter og en ganske tidlig påske gir uvanlig gode skiforhold i år.
SKIPÅSKE: En snørik vinter og en ganske tidlig påske gir uvanlig gode skiforhold i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway