Varden

Én meter mer snø i år

Folk flest glemmer fort. I fjor på denne tida så var det tilnaermet sommerstem­ning både på fjellet og ved sjøen.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ Om du klarer det, så forsøk å tenke tilbake ett års tid. Du hadde sannsynlig­vis fortaert årets første softis for noen uker siden. Likeså den første utepilsen. Og om du, eller noen du kjenner, spilte golf, så hadde golfbanen på Jønnevald allerede vaert avlagt et besøk.

Skiløyper på golfbanen

Denne påska er det imidlertid bedre skiføre enn golfmuligh­eter.

– Det er jo glimrende forhold for langrenn her nå. Løypene fra Gjerpensda­len kommer inn her, og det er det mange som benytter seg av, sier Rolf Erling Andersen, styreleder i Grenland golfklubb.

Golfentusi­asten står og tripper ved greenen naermest klubbhuset. Om det er fordi han gleder seg til golfsesong­en en eller annen gang skal starte, eller kulda som biter, vites ikke. Men Andersen kan ikke annet enn å humre av at snøen dekker det meste av de solide 600.000 kvadratmet­erne med golfbane noen kilometer nord for Skien sentrum.

I fjor, på nøyaktig samme tid, så ble banen åpnet og hundrevis av golfere var klare til å gå sine runder. Når banen åpner i år, vel, det tør ikke Andersen spå.

– Banemannsk­apet her har hogget is rundt greenene, så der er det bart. Vi måtte prioritere å få bort alt av is for å unngå isbrann. Hadde vi fått isbrann, så måtte vi ha sådd om igjen, og slikt tar mye tid, sier Andersen.

Han er imidlertid ikke bekymret for at det ikke skal bli fart over årets golfsesong på banen deres.

– Medlemmene våre, som teler rundt 720 stykker, er aktive alle sammen,

Pent vaer og litt kaldt

Mange mil nordover og langt innover mot foten av vidda, så ligger Mogen turisthytt­e. Påskebilde­ne derfra i fjor, minnet lite om skieldorad­oet det er i år. Vertskapet ved hytta melder om knallforho­ld for ski og kos i solveggen.

Tilbake i Grenlandst­raktene igjen kan vi mimre tilbake til slutten av mars i fjor. Da tok skiensgutt­a Ola Torben Garberg, Emil Nilsen og Mathias Jonstang Hordvei rennefart ut i vannet fra Bakkestran­da. I år må du ha på deg brodder om du skal ut på hålka og skaren for å mate fuglene i vannskorpa.

Vaermeldin­ga for årets påske oppsummere­s kort fra Meteorolog­isk institutt: – Pent og litt kaldt.

▶ Fredrik Nordahl

 ??  ?? JØNNEVALD MARS 2017: Greenkeepe­r Jan Erik Aasen kunne ta bilen langs golfbanene og så gå løs med riva da sesongen startet i mars i fjor.
JØNNEVALD MARS 2017: Greenkeepe­r Jan Erik Aasen kunne ta bilen langs golfbanene og så gå løs med riva da sesongen startet i mars i fjor.
 ??  ?? JØNNEVALD MARS 2018: Veronica Nygaard og Rolf Erling Andersen har bedre skiløyper en golfmuligh­eter på golfbanen
JØNNEVALD MARS 2018: Veronica Nygaard og Rolf Erling Andersen har bedre skiløyper en golfmuligh­eter på golfbanen
 ??  ?? MOGEN 2018: Årets påske bli knall for skifolket.
MOGEN 2018: Årets påske bli knall for skifolket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway