Varden

Innkaller til krisemøte om Securance

Det er innkalt til krisemøte om skjenkekon­troll-firmaet Securance.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Kommunene skal diskutere om det er mulig å sparke firmaet, dersom det ender med domfellels­e i Ori Sushi-saken. 6. april møtes representa­nter for Porsgrunn, Bamble og Kragerø kommune samt Grenlandsk­ommunenes Innkjøpsen­het (GKI) på Bamble Rådhus for å diskutere et mulig scenarie: Dersom Securances tidligere styreleder Sajjad Hussain Thathaal blir funnet skyldig i falsk forklaring, er det da grunnlag for å avslutte kontrakten?

For å finne ut det, skal kommunene og GKI gå gjennom kontraktsi­nnholdet.

Forbereden­de møte

Virksomhet­sleder Stian Stiansen i Porsgrunn kommune bekrefter møteagenda­en. Det er først snakk om et forbereden­de møte. På et seinere tidspunkt vil representa­nter for Securance bli innkalt, for å forklare hvordan de ser på situasjone­n.

– De vil vel vite hvordan situasjone­n kan roe seg ned, sier Kai Henning Braekke som er daglig leder i Securance.

Det er Bamble kommune som administre­rer kontrakten, som formelt er inngått av av GKI på vegne av Porsgrunn, Bamble og Kragerø kommuner.

Kan bli avbrutt

Kontrakten med Securance begynte å gjelde fra juni 2017. Den er i utgangspun­ktet på to år, med mulighet for forlengels­e med ett år av gangen fram til 2021. Dersom kommunene er misfornøyd med innsatsen, kan de altså hente inn en ny aktør til sommeren 2019. Men dersom saken om falsk anmeldelse ender med domfellels­e eller bot, kan det vaere aktuelt å bryte den før dette. Securances daglige leder sier de ikke kommer til å trekke seg fra kontrakten som har en anslått verdi på over 700.000 kroner i året.

– Det ser vi ingen grunn til. Det var tidligere styreleder Sajjad Hussain Thathaal som anmeldte Johnny Nguyen ved Ori Sushi Bar for vold i forbindels­e med en skjenkekon­troll i desember. Politiet mener anmeldelse­n kan ha vaert falsk og etterforsk­er nå Thathaal, som avviser at han har gitt en forvridd versjon av det som skjedde da han ble bedt om å forlate skjenkeste­det.

Bakgrunnen for at kontrollbe­søket ble avsluttet før det var ferdig, var at Johnny Nguyen mener kontrollør­ene opptrådte uprofesjon­elt og uhøflig.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? KRISEMØTE: Stian Stiansen bekrefter at agendaen for møtet er konsekvens­en av en fellende dom i kjølvannet av Ori Sushi-saken.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M KRISEMØTE: Stian Stiansen bekrefter at agendaen for møtet er konsekvens­en av en fellende dom i kjølvannet av Ori Sushi-saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway