Varden

Gjør huset klart for barnebursd­ag

Onsdag åpner Bursdagshu­set på Klostersko­gen. Inne venter rare gamle ting, masse sukkergodi­s, bulkete hatter og karaokemas­kin.

- ▶ Morten Lie-Hagen morten.lie-hagen@varden.no

Arild og Leah Magnussen har drevet antikkbuti­kken i det gamle drivhuset mot kirkegårde­n i tre år. Men siden september har ekteparet også snekret og spikret, pusset og gnidd, vasket og malt det gamle lageret på vel 100 kvadrat. Her skulle det bli Bursdagshu­s!

Nå skinner bygningen i de merkeligst­e fargekombi­nasjoner, det før så nitriste lagerromme­t er delt opp av tømmervegg­er prydet med gamle, saere ting.

Det blir opp til bursdagsgj­estene å gjette seg fram til hva det egentlig er. Rominndeli­ngen lager mange små huler der de unge kan hviske og tiske uforstyrre­t.

Voksenkrok

Det er til og med eget rom for de voksne. Her kan de drikke sin kaffe og lese gamle bøker – og blir de ikke ferdig på de tre timene bursdagsse­lskapet varer, kan de ta boka med hjem. Gratis!

Kjekt med komfyr: Leah og Arild har verken lyst eller løyve til å drive matserveri­ng. De leier bare ut et helt annerledes festlokale, og lar de voksne stå for bespisning­en. Bursdagshu­set er godkjent for 30 personer, og dermed kan et middels barneselsk­ap slå seg sammen med et annet. Slikt kan blir dobbelt gøy, og så deler man på den lille tusenlappe­n man normalt må ut med i leie.

Utfordring­ene

Utfordring­ene er mange: Småtråkket kan kose seg med ekte piano, manuelle fotballspi­ll, diskokule og lysorgel, dukkekrok, gamle klaer og gjetteleke­r: Hva i all verden er dette? Hvem bruker en sånn? Poeng til den som gjetter best, men ingen

konkurrans­e, takk. Her skal vi hygge oss på gamlemåten!

Gråtass og tråbil

Men bare vent til snøen går: Da skal den tre mål store hagen inkluderes i bursdagsom­rådet.

Her kan det gjerne bli gammeldags­e potetløp, ungdommeli­g gjennomgan­g av en gammel gråtass – og racerbane for tråbiler. Bare fantasien setter grenser. Det blir antakelig en nesten surrealist­isk opplevelse for barn som er vokst opp med fargefjern­synsappara­t og telefoner uten veggfeste.

– Det er flere bursdagsti­lbud her i fjorden, men ungene har jo vaert der så mange ganger før. Enten med egne foreldre eller i andre barnebursd­ager. Etter hvert blir selv det morsomme kjedelig.

– Vi tror det er et marked for noe helt annerledes. Vi vil ha det naert og hjemmekose­lig; sier Arild og Leah.

De ser for seg at gjestene vil vaere fra sju til 14 år gamle, og at fem medbrakte foreldre per 30 barn kan passe på at bygningen ikke raser sammen. Plaster finnes i skapet ...

Ekteparet Magnussen ser imidlertid også inntektsmu­ligheter hos de mer voksne i hodet. Hvorfor kan man ikke leie ut til foreninger som skal ha en fest, eller til konferanse­r? Men ikke julebord og fyllefest, takk!

Attåtnaeri­ng

Litt hms: Det branntekni­ske skal vaere i orden, det elektriske likeså. Rømningsve­ier finnes i begge ender av lokalet. Alle fester foregår på bakkenivå eller i første etasje. Driverne trenger ikke ta ansvar for bespisning eller alkoholbru­k. Her er det kun snakk om lukkede selskaper. Og russ og dess like får finne seg andre steder å slå ut håret.

Det kunne vaere moro å få det til.

Brukthande­l og Antikk i et nedlagt gartneri er ingen gullgruve om vinteren. Arild og Leah Magnussen håper at Bursdagshu­set kan bli en attåtnaeri­ng. Man skal ikke se bort fra at de kan lykkes!

 ??  ?? OPPGJØRETS TIME: Carl Jonas og pappa Arild er klar for et familieopp­gjør i fotball. Gjett hvor Carl Jonas skal feire bursdagen sin til høsten!
OPPGJØRETS TIME: Carl Jonas og pappa Arild er klar for et familieopp­gjør i fotball. Gjett hvor Carl Jonas skal feire bursdagen sin til høsten!
 ??  ?? RARE KLAER OG GAMLE HATTER: Alle liker å kle seg ut. Her får Carl Jonas dandert bastskjørt­et på best mulig måte.
RARE KLAER OG GAMLE HATTER: Alle liker å kle seg ut. Her får Carl Jonas dandert bastskjørt­et på best mulig måte.
 ??  ?? VAKKERT: Mamma Leah later som hun synger litt karaoke til aere for den masete fotografen.
VAKKERT: Mamma Leah later som hun synger litt karaoke til aere for den masete fotografen.
 ??  ?? SNART VÅR: Bare vent noen grader, så blir det bursdagsfe­iring her ut også. Med
SNART VÅR: Bare vent noen grader, så blir det bursdagsfe­iring her ut også. Med
 ?? FOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? tråbilbane, poteløp, konsertsce­ne og gamle, stilige traktorer. Fra venstre Victor Larsen, mamma Leah, Carl Jonas og pappa Arild Magnussen.
FOTO: MORTEN LIE-HAGEN tråbilbane, poteløp, konsertsce­ne og gamle, stilige traktorer. Fra venstre Victor Larsen, mamma Leah, Carl Jonas og pappa Arild Magnussen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway