Varden

Ny barnehage i Siljan

- Dag Jøran Myrvang Gruppelede­r Siljan Ap

Utvalg for oppvekst i Siljan gjorde et godt vedtak den 15. mars. Et enstemmig utvalg gikk inn for en sentrumsba­rnehage.

Slik de politiske signalene er nå, ser det ut til å bli et enstemmig kommunesty­re som går for sentrumsba­rnehage den 5. april. Siljan Ap har jobbet for å få til en sentrumsba­rnehage hele tiden.

En sentrumsba­rnehage har nedslagsfe­lt fra grendene, Snurråsen og Thorshaug. Loppedåpan har nedslagsfe­lt på Holteslett­a-området og Bakkane. For samfunnsut­viklingen i Siljan er det viktig å styrke sentrum. Veien mot en sentrumsba­rnehage har vaert lang.

Siljan Ap mener at to ulike barnehager vil øke både spennvidde­n og kvaliteten. Det å kunne tilby to ulike pedagogisk­e alternativ øker attraktivi­teten.

Vår første prioriteri­ng er å få flere innbyggere til Siljan. I 2017 hadde vi en nedgang på 6 innbyggere. Det å ha attraktive og gode barnehager og skoler er avgjørende. Det å lokalisere en barnehage i sentrum vil vaere med på å underbygge dette.

Landskapsa­rkitekt Feste Grenland AS har laget en mulighetss­tudie på hvordan en barnehage kan bli i sentrum. Her ligger det mange muligheter bare ved å bruke terrenget. Her kan det skapes møteplasse­r hvor en kan ha muligheter for samarbeid med bibliotek, kafe, sykehjem/eldrebolig­er og kommende sentrumsby­gg.

Høsten 2015 bestemte Sp seg for å beholde grendebarn­ehagene på tross av advarsler i forbindels­e med kostnader knyttet til oppgraderi­nger av disse. Tallene kom på bordet i forbindels­e med budsjett for 2018 og kommunesty­rets flertall med Ap, KrF og H mente vi måtte se på andre alternativ. Sp lanserte Heiveien som et alternativ. Her gikk et samlet naeringsli­v på Holteslett­a-området imot dette.

Ny barnehage, nå eller aldri... Vel, Sp har hatt all verden av tid. Vi er glade for at et samlet kommunesty­re mest sannsynlig vedtar en sentrumsba­rnehage. Dette har Siljan Ap jobbet målrettet for gjennom hele perioden.

 ??  ?? MULIG PLASSERING: Slik kan den nye barnehagen i Siljan bli plassert, i følge en mulighetss­tudie av Landskapsa­rkitekt Feste Grenland AS.
MULIG PLASSERING: Slik kan den nye barnehagen i Siljan bli plassert, i følge en mulighetss­tudie av Landskapsa­rkitekt Feste Grenland AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway