Varden

– Tipp hva dere vil

Erik Midtgarden synes det er ufattelig morsomt at norsk 1. divisjon får fram engasjemen­t, og bryr seg ikke om at NFK tippes fra 5. til 16. plass.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Noen få påskedager før seriestart og comeback på nest høyeste nivå, er den rutinerte skiensmann­en fint lite opptatt av hva andre tenker om Notodden.

– Men det er dritgøy å se hvor stort engasjemen­t som vekkes hos mange, som tipper og analyserer en sesong som ennå ikke har startet.

– Bryr meg lite

Midtgarden­s egen kortversjo­n av en NFK-analyse i det hele, er omtrent slik:

– Jeg har større tro på at vi overrasker positivt enn at vi blir en dumpekandi­dat. Men om noen tipper oss ned, bryr det meg egentlig veldig lite.

– Tipp hva dere vil, sier den anvendelig­e angrepsspi­lleren.

Ingen i dagens NFK-stall har bedre forutsetni­nger for å mene noe om livet på landets nest høyeste nivå.

Siden hans forrige periode i Notodden (2009-2010), har telemarkin­gen spilt flere steder, og alltid i definert toppfotbal­l.

Tøffeste noensinne

Nå vurderer han 1. divisjon 2018 som den kanskje tøffeste noensinne.

– Viking, Sogndal og Aalesund kom ned. Her vil det ikke mangle på klubber som har store ambisjoner. Ja, jeg synes denne divisjonen virker tøffere enn på mange år.

Da er det kanskje naturlig at man ser på de nyankomne når det skal fordeles nedrykkspl­asser i forhåndsti­ps, og at det viktigste for disse blir å beholde plassen?

– Det er vanskelig å svare annet når man er nyopprykke­t, men vi kommer fra en senhøst hvor vi var naermest ustoppelig­e. Vi vant både slitekampe­r og oppgjør der vi rundspilte lag. Vi kjenner potensiale­t vårt.

Følgelig går ikke Midtgarden til sesongstar­t med noen form for skepsis.

– Ble ikke slitne

– Jeg er født optimist. Vi må se på hva vi gjør når vi er gode, og luke bort så mye som mulig av det vi er dårlig på. Litt som mot Odd mandag. Slippe oss løs og tro på det vi kan prestere, sier han som ikke var enig i påstander om at Odd snudde kampen fordi NFK «ble slitne».

– Nei, det var ikke slik. Vi ble ikke fortere slitne enn dem, men Odd skal, tross alt, ha bedre spillere over hele linja. Forskjelle­n var at Odd løftet sin egen prestasjon i en periode, og da ble det forskjell på lagene. Ikke så unaturlig når man tar forutsetni­ngene i betraktnin­g.

30-åringen med det gode blikket og de lave skuldrene kjenner at det kribler med tanke på foreståend­e sesongstar­t også denne gang.

– Min beste

Hans egne ambisjoner handler om mer enn å jobbe hardt på trening og å ta en kamp av gangen, slik det ofte framføres.

Midtgarden har sitt eget, klare mål for 2018.

– Gjennom hele oppkjøring­en har jeg sagt at jeg har lyst til å få min beste sesong noensinne, og det står jeg ved. Typisk nok fikk jeg litt sykdom og skade nylig, men ambisjonen­e er uansett de samme.

▶ Dette er kampene i første serierunde:

▶ Mandag 2. april: Notodden– Levanger, Tromsdalen–Jerv, Åsane–Nest-Sotra, Sandnes Ulf–Strømmen, Mjøndalen–Florø, Kongsvinge­r–Viking, Ull./Kisa– HamKam.

▶ Tirsdag 3. april: Aalesund– Sogndal.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? BESTE: Erik Midtgarden har mål om å få sin beste sesong noen gang, synes det er morsomt med tips, men bryr seg ikke om disse foran NFKs comeback i 1. divisjon.
FOTO: BJØRN BORGE BESTE: Erik Midtgarden har mål om å få sin beste sesong noen gang, synes det er morsomt med tips, men bryr seg ikke om disse foran NFKs comeback i 1. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway