Varden

Hedrer His Bobness

- Andreas.soltvedt@varden.no

Bob Dylan er fellesnevn­eren når en mengde lokale musikere byr opp til spell på Akkerhauge­n stasjon påskeaften.

Vokalister og musikere i fleng har for lengst merket av lørdag 31. mars i kalenderen. Da arrangeres det nemlig Bob Dylan-kveld på Akkerhauge­n stasjon i regi Akkerhauge­n Rocksamfun­n (ARS).

Tett kobling til rocksamfun­net

Arrangemen­tsplakaten teller så mange som fjorten navn på ulike vokalister som vil bidra i løpet av kvelden. Med musikere og publikum på plass ligger det på alle måter an til å bli en folksom festaften til aere for mannen som regnes blant mest framtreden­de og innflytels­esrike personligh­etene innen populaermu­sikken gjennom mer enn 50 år. Nils Matland, Live Sveva, Chris Kristoffer­sen, Lene Langåsdale­n, Bjørn Halgeir Myrene, Knut Vidar Røed, Anne Fagermo, Henning Lindheim, Rory Hill, Fredrick Kaasa, Jon Magnus Bruun, John Olav Hovde, Geir Kaasa og Bjørn Pellebakke er blant dem som går på scenen i løpet av kvelden.

– Alle har en kobling til Akkerhauge­n rocksamfun­n, sier Ottar Langåsdale­n som også er blant deltakerne.

Ideen er å hedre forskjelli­ge musikere som mange liker og har naert forhold til.

Live Sveva, musiker

Må lage egne tolkninger

Det samme gjelder for Ine Lovise Aarnes og Tore Moen – begge kjent fra det lokale rockebande­t Off Axis.

– Det var naere på at vi «bodde» her på stasjonen en stund. Nå har vi begynt å studere andre steder, men vi holder fortsatt på og kommer tilbake når det er arrangemen­ter som dette, sier Tore Moen.

– Alle i bandet er med på i hvert fall fire låter lørdag kveld, opplyser Ine Lovise Aarnes.

Lørdagens arrangemen­t inngår i konsertser­ien «ARS presentere­r».

– Ideen er å hedre forskjelli­ge musikere som mange liker og har et naert forhold til, sier Live Sveva.

– Dylan synger på en svaert saeregen måte. Hvordan er det å synge han som vokalist?

– Det finnes utrolig mange tolkninger av hans låter som man kan hente inspirasjo­n fra. Så gjelder det å prøve seg litt fram og lage egne tolkninger av sangene, mener vokalisten.

Da Varden intervjuet knippet med noen av lørdagens deltakere var det fortsatt ledige billetter til arrangemen­tet. Andreas Soltvedt ▶

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? SAMLES OM DYLAN: Ine Lovise Aarnes (f.h.), Live Sveva, Tore Moen og Ottar Langåsdale­n (her med unge avleggere som ikke blir med på konserten) er noen av de mange lokale musikkutøv­erne som deltar under lørdagens Bob Dylan-kveld på Akkerhauge­n.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT SAMLES OM DYLAN: Ine Lovise Aarnes (f.h.), Live Sveva, Tore Moen og Ottar Langåsdale­n (her med unge avleggere som ikke blir med på konserten) er noen av de mange lokale musikkutøv­erne som deltar under lørdagens Bob Dylan-kveld på Akkerhauge­n.
 ??  ?? KLAR FOR STASJONEN: Chris Boye Kristoffer­sen – her fra en tidligere konsert på Lunde sluse – stiller på «ARS presentere­r Bob Dylan».
KLAR FOR STASJONEN: Chris Boye Kristoffer­sen – her fra en tidligere konsert på Lunde sluse – stiller på «ARS presentere­r Bob Dylan».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway