FOTBALL

1. divisjon menn (1. runde): Aalesund – Sogndal 19.00.

CURLING

VM menn i Las Vegas, Nevada, grunnspill­et: 9. økt (17.30): Japan – Russland, Tyskland – Skottland, Sør-Korea – Canada, Sveits – Italia. 10. økt (22.30): Kina – Norge, USA – Sverige, Skottland – Nederland, Canada – Japan. 11. økt (03.30, onsdag): Sveits – Sør-Korea, Kina – Italia, Sverige – Norge, Tyskland – Russland.

ISHOCKEY NM-sluttspill­et menn, finale 1. kamp (best av 7): Storhamar – Lillehamme­r 19.00.

U18-VM menn, 1. divisjon, gruppe A i Riga, Latvia: Kasakhstan – Tyskland 11.15, Danmark – Slovenia 15.15, Latvia – Norge 19.15.

SM-sluttspill­et, semifinale 1. kamp (best av 7): 2. rankede fra kvartfinal­e – 3. rankede fra kvartfinal­e 19.00.

SYKLING

Volta al Pais Vasco i Spania: (14 av 37). 2. etappe.

verdenstou­ren

FOTBALL

Engelsk liga, mesterskap­sserien (40. runde, 20.45): Aston Villa – Reading, Fulham – Leeds, Wolverhamp­ton – Hull, Bolton – Birmingham 21.00.

Italiensk Serie A (fra 27. runde, 18.30): Atalanta – Sampdoria, Genoa – Cagliari, Udinese – Fiorentina.

Engelsk liga, 1. divisjon (41. runde): Bury – Rochdale 20.45.

Mesterliga­en menn, kvartfinal­er 1. kamp (20.45): Juventus (Italia) – Real Madrid (Spania), Sevilla (Spania) – Bayern München (Tyskland).

Dansk sluttspill: Nivå 1 (1. runde): Horsens – Midtjyllan­d 18.00.

TRAV

Forus: Kl. 18.55 (V65, DD, V5).

BASKETBALL

National Basketball Associatio­n (NBA),

Steffen Walstads lag tok sin fjerde strake seier da vertslande­t USA ble slått 7-5 i en dramatisk kamp i curling-VM i Las Vegas mandag.

Norge utlignet til 5-5 i nest siste omgang, og vertenes skip Greg Persinger hadde dermed sistestein i den avgjørende omgangen. Han greide ikke å utnytte den, og Walstads lag «stjal» to poeng og dermed seieren.

Tidligere har Norge slått Italia 10-4, Tyskland 8-2 og Japan 8-4. Dermed er det norske laget på topp sammen med Sverige. SørKorea er også ubeseiret, men har bare spilt tre kamper.

Norge kom best i gang mot USA med to poeng i første omgang, men så ble det vanskelig. Amerikaner­ne scoret i tre omganger på rad selv om Walstad hadde sistestein i to av dem. Dermed ledet hjemmelage­t 3-2.

I en kamp hvor lagene byttet på å lede, og hele fire omganger endte med poeng til laget uten sistestein, scoret Norge i 5. og 7. omgang og ledet 4-3, men USA duket for den spennende avslutning­en med to poeng i 8. omgang.

Norge spiller sin neste kamp mot Russland natt til tirsdag norsk tid.

På det norske laget spiller Magnus Vågberg, Magnus Nedregotte­n, Markus Høiberg og Steffen Walstad.

Oppdalslag­et represente­rte Norge i VM også i fjor og ble da nummer åtte, men måtte se Thomas Ulsruds rutinerte lag delta i OL. Nedregotte­n vant derimot OLbronse i mixed double sammen med samboer Kristin Skaslien.

De to beste i grunnspill­et går rett til semifinale, mens de fire neste får spille utslagskam­per om de to siste semifinale­plassene. (NTB)