Varden

Pilot-investerin­ger for 40-50 millioner

Pilot Flight Academy sørger for investerin­ger på 40–50 millioner i skolebygg, studentbol­iger og hangarer på Notodden.

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Nordens største flyskole etablerer seg, som tidligere omtalt i Varden, på Notodden etter at naeringsut­valget i fylket bevilget 10 millioner til utvidelse av rullebanen med 270 meter. Kommunen er med på spleiselag­et, og Notodden flyplass investerer også i ny infrastruk­tur–blant annet i lysanlegge­t.

Vi gleder oss

– Nå er vi i full gang med planleggin­g og avtaleinng­åelser for å kunne etablere oss på Notodden i juni/juli, forteller daglig leder og eier, Frode Granlund.

– I første omgang blir det rundt 10 ansatte og 30 studenter. Det tallet vil trolig øke raskere enn planlagt. Søkningen på vår toårige pilotutdan­ning er nå så stor at vi vurderer å opprette en ekstra klasse alt til høsten. Det betyr at vi da vil vaere oppe i 230-240 pilotstude­nter. I dag har vi 160 studenter.

– Vi gleder oss til å komme i gang på Notodden. Hovedbasen blir fortsatt på Torp, men det er på Notodden vi vil utvide.

Inn i teknologip­arken

– Hvor store investerin­ger må til i første omgang?

– Vi trenger både undervisni­ngslokaler, studenthyb­ler og hangarer til fly og opplaering. Det planlegges et studentbyg­g med 48 hybler til rundt 25 millioner kroner. Vi vil etablere oss i Telemark Teknologip­ark.

– Det blir en ombygging av eksisteren­de bygg i parken til rundt 5 millioner for å få egnede skolelokal­er. De totale investerin­gskostnade­ne blir på mellom 40 og 50 millioner kroner de neste par årene. Vi skal vaere leietakere. Andre investorer skal bygge ut, forteller Frode Granlund.

Notodden-mannen Runar Vassbotten eier 50 prosent i Pilot og sitter i selskapets styre. Vassbotten har hatt ansvaret for flyparken, og han er fortsatt involvert i driften på flysiden.

Har agenturet for Diamond

– Vi har nå to nye fly stående klare for overflygin­g fra Canada. I tillegg har vi to fly i bestilling for levering i mai og ett i juni/juli. Vi kommer til å selge ett fly om kort tid. Det vil si at Pilot får 14 fly til sin utdanning i løpet av sommeren.

– Framover vil jeg jobbe tilnaermet på heltid som leder av Norwegian Flying Aces (historiske fly og flyginger) og Scandinavi­an Aircraft, som har agenturet for salg av Diamondfly i Norge. Jeg skal fortsatt selge fly for Pilot og sitte i styret. Det er veldig gøy at vi nå får til en etablering av pilotutdan­ning på Notodden, sier Vassbotten.

 ?? FOTO KNUT HEGGENES ?? NYE SATSINGER: Leder og eiere av Torp-baserte Pilot Flight Academy Frode Granlund (t.v.) og Runar Vassbotten er klare for start på Notodden i juni/juli.
FOTO KNUT HEGGENES NYE SATSINGER: Leder og eiere av Torp-baserte Pilot Flight Academy Frode Granlund (t.v.) og Runar Vassbotten er klare for start på Notodden i juni/juli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway