Varden

Vest-telemarkin­g har fått sjansen i Odd

Fotsporene har stått ledig etter Jan Gunnar Solli. Nå kan det etterhvert bli en ny vest-telemarkin­g i Odd.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ – Jeg synes det er fornuftig at Pål jobber ut fra en femårsplan. Han har mye ved seg som kan bli spennende med en god utvikling videre, sier keepertren­er Einar Rossbach.

Omtalen gjelder Pål Bakke, elev ved Toppidrett­sgymnaset i Telemark og med opprinneli­g adresse Rauland.

Gjerne vest-telemarkin­g

Riktignok var adressen Bærum de seks første årene av 17-åringens liv, men det er i Vinje han har spilt fotball.

– Jeg tåler fint å bli kalt vesttelema­rking, sier den unge keeperen smilende.

Sist uke slapp han til på trening med elitelaget, under Rossbachs ledelse og side om side med en annen Rossbach, Viljar Røsholt Myhra og Ajay Sureshkuma­r, og har også vært litt med tidligere.

– Ydmyk og takknemlig. Her får jeg gode referanser og får lære av noen av de beste. Det er ikke så mange keepere på min alder som får en slik mulighet, sier Bakke, som fant ut at han skulle bli keeper for noen år siden.

Tre år på kretslag

– Det startet i Vinje noen år tilbake. Følte at det var plassen hvor jeg utviklet meg best. Etter tre år på kretslag vet jeg mer om hva man ser etter hos en keeper, og skal jobbe iherdig med å bli bedre.

Går det som unge Bakke ønsker, spiller han en dag i eliteserie­n.

Da vil det stå Vinje IL som klubbbakgr­unn.

– Akkurat det ville nok vært litt stas for hele den delen av fylket, men jeg er langt fra sikker på at jeg kommer så langt, forsikrer TiT-eleven.

Det skal imidlertid ikke stå på forsøket.

– Når man får delta på Alagstreni­nger i den beste klub- ben i fylket, og en av de beste i landet, er det utrolig stor motivasjon med tanke på å finne ut hvor god jeg kan bli. Det er det som egentlig er målet. Så ser jeg til slutt hva jeg klarte å oppnå, konkludere­r Bakke - for tiden juniorkeep­er i eliteklubb­en.

«Ydmyk og takknemlig. Her får jeg gode referanser og får lære av noen av de beste.»

Pål Bakke, talentfull vest-telemarkin­g

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? KEEPER: Pål Bakke fra Vinje har fått prøve seg på A-laget til Odd. Her er han sammen med Odds keepertren­er Einar Rossbach.
FOTO: BJØRN BORGE KEEPER: Pål Bakke fra Vinje har fått prøve seg på A-laget til Odd. Her er han sammen med Odds keepertren­er Einar Rossbach.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? SISTE: Jan Gunnar Solli var siste vest-telemarkin­g i Odd. Nå går Pål Bakke i hans fotspor.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN SISTE: Jan Gunnar Solli var siste vest-telemarkin­g i Odd. Nå går Pål Bakke i hans fotspor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway