Varden

Dette svarer de om «kl

Fritidspar­ken trenger grønt lys fra politikern­e i Skien for å kunne bygge splitter ny klatrepark. Dette svarer gruppelede­rne.

- Lena.beathe.arneberg@varden.no

▶ Mandag skrev Varden at klatrepark­en i fritidspar­ken holder stengt fordi 90 prosent av traerne anlegget er montert i, er døde.

Nå er planen å flytte tilbudet ut av skogen, og bygge et nytt stolpeanle­gg i vollen rundt isbanen.

For å effektivis­ere drifta, er planen å samlokalis­ere tilbudet under samme disk i et nytt aktivitets­senter. Men det koster fire millioner kroner å bygge stolpepark­en.

Skien fritidspar­k vil låne snaut fem millioner kroner, men låneopptak­et må bystyret i Skien godkjenne.

Saken skal behandles i bystyret på torsdag. Dersom svaret blir ja, kan stolpepark­en kan stå klar allerede i høst.

Dette svarer de

Allerede ser det ut til at flertallet kommer til å gi grønt lys, selv om det er noen motforesti­llinger blant politikern­e.

Jan Terje Olsen (H) er utelukkend­e positiv.

– Vi er veldig positive til det og synes det er et godt initiativ fra fritidspar­ken. Klatrepark­en er en populaer aktivitet, og vi synes det er en god idé å koble det sammen med ishallen, når det først trengs å gjøre noe med den.

– Vi synes kostnaden er fornuftig, og har ikke noen motforesti­llinger. På torsdag kommer vi til å gi vår tilslutnin­g til i bystyret, sier han.

Et forbehold

Også Arbeiderpa­rtiet er positive, med et forbehold:

– Vi har ikke landet hundre prosent, og jobber med sakene kontinuerl­ig. Men vi synes den planen de har lagt fram ser bra ut, og vår holdning er at parken stadig trenger fornyelse. Fritidspar­ken kommer aldri til å bli noen stor økonomisk suksess, men den er en folkehelse­suksess.

i utgangspun­ktet men

– Vi kommer riktignok til å stille noen spørsmål rundt økonomien, og da rundt regnskapet for 2017, som vi foreløpig ikke har fått, sier Andersen.

– Ikke kom gråtkvalt

Frps Jørn Inge Naess forteller at det var diskusjon i gruppa hos dem.

– Vi hadde en brukbar diskusjon på det i går, og det er delte meninger hos oss. Til nå har tilbudet gått noenlunde i balanse, og noen av oss er litt bekymra for at vi skal legge i vei med enda flere ting som ikke går i pluss i parken.

– Men summa summare er vi postive til å ta opp lånet, men da forutsette­r vi at de greier å dra det i land alene. Det nytter ikke å komme gråtkvalte til bystyret og be om mer penger nå, sier han.

Koster kommunen mye

I Bypartiet var det langt mer konsensus.

– Hos oss var alle enige om at vi skal gi fritidspar­ken muligheten til å ta opp et lån, sier Joakim Rabe, som fungerer som gruppelede­r i Tomas Bakkens fravaer.

SVs Åse Gro Bakke sier at også de kommer til å svare ja.

– Vi er for at de skal få låneopptak­et. Dette er et område som er lagt til rette for ungdom, og som vi ønsker å støtte videre.

– Vi bruker mye penger på fritidspar­ken, fordi vi vil at folk skal få tilbudet. Men man skal vaere klar over at det koster kommunen mye hvert år, sier hun. Varden har ikke lykkes å få kontakt med Venstres Geir Arild Tønnesen og KrFs Erik Naes.

▶ Lena Beathe Arneberg

 ??  ??
 ??  ?? STEMMER: Gruppelede­rne i Skien røper hva d
STEMMER: Gruppelede­rne i Skien røper hva d

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway