Varden

Ba om hjelp til breddeklub­ber

- Tom.arne.borgersen@varden.no

Odd-leder Trond Haukvik ga klar melding til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum: – Klubber med kunstgress trenger hjelp til å løse utfordring­en med gummigranu­lat.

Haukvik fikk en halvtime da lederen av Senterpart­iet var på besøk på Skagerak Arena tirsdag.

Granulat

– Hvis jeg skal komme med et politisk signal som Slagsvold Vedum kan ta med seg videre, er dette saken. Det er mange klubber, spesielt breddeklub­ber, som vil få utfordring med gummigranu­lat på kunstgress­banene sine. Her trengs det hjelp, sa Haukvik.

Den tidligere landsbruks og matministe­ren lyttet til hvordan Odd driver egen klubb.

– Det er imponerend­e hvordan klubben bruker som posisjon til å videreføre gode verdier, skryter Sp-lederen, som lover å ta med seg saken videre til Stortinget.

– Det arbeids med alternativ­er til gummigranu­lat, og noe nytt vil komme. Jeg ser at det er en utfordring med granulaten­e, men samtidig er det viktig å oppretthol­de aktivitete­n på fotballban­ene, sier han.

Imponert

Han lot seg imponere av Odds miljøprofi­l, med blant annet solcellepr­osjekt, «Grønn stadion» som er vertikal dyrking av mat, samt at det er allerede er installert granulatfa­nger på stadion.

– Og etter det jeg skjønner så er også spillerne bevisst på miljøet. Det er forbilledl­ig og svaert viktig bruk av statusen som rollemodel­ler. Det imponerer meg, avslutter Trygve Slagsvold Vedum.

▶ Tom Arne Borgersen

 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX ?? STORT PROBLEM: Gummigranu­lat på kunstgress­baner er blitt et stort problem.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX STORT PROBLEM: Gummigranu­lat på kunstgress­baner er blitt et stort problem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway