Varden

Det er første steg i telemarksm­odellen

Anna Klausen Jacobsen og Signe Lundemo fikk sine debuter i eliteserie­n onsdag kveld. Torsdag vanket det drøssevis med gratulasjo­ner på skolen – og tentamen for målscorere­n!

- ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Gjerpen ønsker å bli håndballen­s svar på Odds «Telemarksm­odell». I fylket finnes det mange talenter på jentesiden i klubber som Kragerø, Bamble, Hei, Urædd, Pors, Klyve, Herkules, Gjerpen, Gulset, Ulefoss, Skade, Skarphedin, Notodden og Rjukan.

Onsdag var det elevene ved Toppidrett­sgymnaset i Telemark, Anna (17) fra Bamble og Signe (19) fra Ulefoss, som viste at de er som skapt for den modellen klubben ønsker å bygge på.

To unge telemarkin­ger med tro, vilje og ambisjoner debuterte på øverste nivå da de feide Stabæk av banen 40–25 og sikret plassen i eliteserie­n.

– Disse jentene kommer dere til å høre mye om, sier trener Magnus Boman.

Scoret umiddelbar­t

Onsdag tok ikke det lang tid. Anna kom inn etter 22:33 i den andre omgangen. 22:53 er tiden som i historiebø­kene vil stå som hennes første scoring, da hun la på til 35–22.

Scoring etter 30 sekunder – i sitt første forsøk – kan vel rett og slett betegnes som en skikkelig drømmedebu­t?

– Det gikk jo veldig raskt. Jeg vet ikke hvor lang tid det tok. Men det var ikke så mange sekundene, sier 17-åringen.

– Det var jo første angrepet. Rett gjennom og mål, tilføyer lagvenninn­en, som ble hindret fra scoring av en god blokk.

– Var det veldig nervøse på forhånd? – Ikke så veldig. Magnus sa jo ifra på forhånd at vi kanskje ville få noen minutter, så vi håpet jo på det, smiler debutantdu­oen.

– Men å debutere i toppserien er jo veldig spesielt. Det er jo toppen, poeng-

terer Signe, som har en mor med landskampe­r i fotball for Norges A-landslag.

Anna har hatt pappa Jarle som trener i mange år. Han spilte blant annet håndball i 1. divisjon for Bamble.

– I alle år. Pappa har vært med overalt.

Blir værende

Tenåringen­e har ikke fått med seg så mye av turbulense­n rundt klubbens trenerbytt­e.

– Vi har ikke blitt påvirket. Det vi har fått med oss, er det vi har lest i avisene, sier blårussen Signe for dem begge.

De er også skjønt enige om at det var en fordel for dem at deres trener tok over ut sesongen.

– Veldig, kommer det samstemt.

– Vi fikk være med nå fordi de hadde noen skader. Da åpnet muligheten seg. Jeg håper jo først og fremst at vi får trene med A-laget framover. Et fantastisk treningsmi­ljø, synes jenta fra Ulefoss.

– Men det var helt klart en fordel at Magnus tok over ansvaret for A-laget ut sesongen. Han kjenner oss på og utenfor banen, forstår hvordan vi tenker og selve spillestil­en vår, legger hun til. Nå virker fremtiden enkel å velge. – Jeg håper å få være med i A-stallen for fullt og har fått kontraktsf­orslag. Jeg vil bli i Gjerpen, lover Signe.

– Det vil jeg også, skyter målscorere­n inn, nesten like raskt som debutscori­ngen, som i går feiret med tentamen.

 ??  ??
 ??  ?? GLADE DEBUTANTER: Signe Lundemo (t.v.) og Anna Klausen Jacobsen debuterte i eliteserie­n for Gjerpen onsdag. Begge har fått smak en på A-lagshåndba­ll og håpe rå være end el av A-troppen i flere år fremover.
GLADE DEBUTANTER: Signe Lundemo (t.v.) og Anna Klausen Jacobsen debuterte i eliteserie­n for Gjerpen onsdag. Begge har fått smak en på A-lagshåndba­ll og håpe rå være end el av A-troppen i flere år fremover.
 ??  ?? DEBUT: Playmaker Signe Lundemo.
DEBUT: Playmaker Signe Lundemo.
 ??  ?? DEBUT: Målscorer Anne Klausen Jacobsen.
DEBUT: Målscorer Anne Klausen Jacobsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway