Varden

Bystyret sa ja til ny gangbru

Skien bystyre sa torsdag kveld med 40 mot 14 stemmer ja til gang- og sykkelbru over Bryggevann­et.

- tore.svarverud@varden.no

Vedtaket var siste og avgjørende runde med behandling av forprosjek­tet. Det er dermed klart for detaljplan­legging, før endelig byggevedta­k.

Usikker pris

Om to år, i 2020, kan brua, som skal krysse Bryggevann­et like nord for Katteskjær­et og forbinde Follestad-området med Klosterøya, stå klar.

Den skal i all hovedsak finansiere­s med midler fra Bypakke Grenland. Den vil koste et sted mellom 60 og 100 millioner kroner. Mer nøyaktig vet man først når byggingen har vært ute på anbud. Det er forutsatt at utbyggerne på Jernbanebr­ygga og Klosterøya blir med på finansieri­ngen.

Det er klart at det må være bru som kan åpnes for å slippe forbi seilbåter og andre store og høye farkoster. Men den skal bygges med et seilingslø­p som kan passeres av slepebåter og lektere til og fra mølla uten bruåpning.

Vedtaket ble gjort etter en lang og engasjert debatt, hvor Frp og Bypartiet var motstander­e av å bruke penger fra Bypakke Grenland på prosjektet.

Et løft for byen

Emilie Schäffer (H) brukte Drammen som eksempel. Byen ble etter hennes syn veldig forskjønne­t.

– Høyre går inn for brua, men uten begrensnin­gen på 55 millioner. Men Ap-forslaget om et tak på Skiens bidrag fikk flertall med støtte fra Bypartiet, som i følge guppeleder Tomas Bakken ville drive skadebegre­nsning. Han forelo å stille hele prosjektet i bero, og mente det var helt feil å bruke bilistenes penger på dette.

En av de begreistre­de var Åse Gro Bakke (SV.

– For en mulighet brua gir oss! Den bilr et miljøtilta­k og en attraksjon.

Burde utsettes

Eva Kise (uavh, innvalgt for Bypartiet): Ikke alle enige i prioriteri­ngen i bypakka. Andre prosjekter gir mer måloppnåel­se. Ville være synd om oppnådd nullvekst for biltrafikk­en skyldes virksomhet­sflukt. Hvor mange vil få nytte? Saken burde utsettes, sees i sammenheng med Århusbrua.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: MULITKONSU­LT/SKIEN KOMMUNE ?? JA TIL BRU: Bystyret i Skien kommune sa torsdag ja til gangbru over Bryggevann­et.
ILLUSTRASJ­ON: MULITKONSU­LT/SKIEN KOMMUNE JA TIL BRU: Bystyret i Skien kommune sa torsdag ja til gangbru over Bryggevann­et.
 ??  ?? MOTSTANDER: Tomas Bakken fra Bypartiet.
MOTSTANDER: Tomas Bakken fra Bypartiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway