Varden

Langt over streken

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Drangedal kommunes arbeid med ny samfunnsde­l til kommunepla­nen ble nylig startet med det som omtales som «en samling» der formannska­pet, ledergrupp­en, tillitsval­gte og «noen flere fra kommunen» tok plass i kommunesty­resalen. Drangedal Arbeiderpa­rtis fremste politiker, Magnus Straume, ba om å få ordet for å snakke om den såkalte støttekont­aktsaken. Straume er anmeldt for å ha lurt penger fra en 80 år gammel mann han har vært støttekont­akt for. Ap-politikere­n har vært, etter vår oppfatning, åpen om saken, og benekter å ha gjort noe galt.

▶ På møtet i kommunen ga Straume, ifølge Drangedals­posten, klart og tydelig uttrykk for at han ikke ønsket lokalavise­ns redaktør i rommet da han skulle snakke om saken. I et leserinnle­gg i Drangedals­posten utdyper Straume selv: «Dette var en opplysning til de tilstedevæ­rende og var ikke ønskelig å bli referert i media. På den bakgrunn ba jeg tilstedevæ­rende journalist, redaktør Jan Magne Stensrud, forlate rommet. Da han ikke reagerte sa jeg at jeg kunne vente ti sekunder slik at han fikk tid til å komme ut. Han ble sittende. Jeg sa da at grunn til at jeg ba han forlate rommet var at jeg finner han uetterrett­elig.»

▶ Straume står selvsagt fritt til å vurdere andre som han ønsker, avisredakt­ører inkludert. Møter i det offentlige kan lukkes for offentligh­eten dersom dette hjemles i lovverket. Å ville sende pressefolk på gangen fordi man har en subjektiv oppfatning av dem er imidlertid langt over streken. Slik fungerer ikke vårt demokrati. Straumes tilnærming hører ganske enkelt ikke hjemme noe sted og framstår som et gufs fra regimer vi ikke bør eller vil sammenlign­e oss med.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway