Varden

– Ville begynne et nytt liv

Den avdøde småbarnsmo­ren, som fryktes å ha blitt drept av eksmannen, får de beste skussmål av folk som kjente henne.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ – Hun var en veldig snill person, var klok og hadde en god utdanning fra hjemlandet. Hun ville begynne et nytt liv her på Notodden, sier Sulaf Chamseddin til Varden.

Sulaf Chamseddin er medlem av Brobyggerr­ådet på Notodden. Hun har kjent den avdøde kvinnen siden sistnevnte flyttet til byen i desember 2016. Den nå avdøde 38-åringen bodde før dette et sted i Nord-Norge. Den drepte kvinnen har en halvannet år gammel datter med sin drapssikte­de eksmann (53).

Sulaf Chamseddin forteller at det den nå avdøde kvinnen var fast bestemt på å skape et godt liv for seg og sin datter.

– Hun ville lære språket, få seg jobb og være en god oppdrager for den lille jenta si. Hun var en veldig varm mamma. Vi så hele tiden hvordan hun passet på den lille. Hun var en veldig ordentlig person og kunne spansk i tillegg til arabisk. Pri- vat var hun rolig. Jeg kan bare si positive ting om henne. Folk var veldig glad i henne, sier Chamseddin.

38-åringen bodde på krisesente­ret i Harstad med sin lille datter mens hun var i ferd med å flytte til Notodden. Hun skal ha bodd på krisesente­ret av frykt for sin fraskilte mann.

– Redd og utrygg

– Hun virket veldig redd og utrygg, sier en kvinne som traff henne på krisesente­ret.

Hun fikk inntrykk av småbarnsmo­ren hadde bodd på krisesente­ret lenge, lenge før hun selv kom dit.

– Jeg forsto det som at hun hadde født barnet sitt der, sier kvinnen.

De fikk et godt forhold den tiden de var sammen.

– Hun var utrolig snill, veldig omsorgsful­l, og tok seg veldig godt av datteren sin. Men hun var privat, og snakket ikke så mye om det hun hadde opplevd, sier kvinnen.

Chamseddin tegner et bilde av en selvstendi­g kvinne når ▶ hun beskriver den avdøde småbarnsmo­ren.

– Hun var en sterk dame og likte ikke å få masse hjelp fra folk, men ville heller ordne ting selv. Jeg vil si hun var veldig spesiell som person. Det er veldig trist å miste henne, sier Chamseddin.

– Det sies at kvinnens familie i Marokko ønsker at barnet skal komme dit?

– Ja, de prøver å ta kontakt for å få småjenta til Marokko. Bestemor i Marokko ønsker å ta henne til seg. De vil sjekke dette opp mot norske regler, opplyser Chamseddin.

– En nydelig ung kvinne

Den avdøde kvinnen var elev ved Notodden mangfolds- og læringssen­ter. Rektor Anne Mette Gangsøy har bare positivt å si om den 38 år gamle kvinnen som kommer fra Marokko.

– Hun var ei nydelig jente. En nydelig ung kvinne, sier Gangsøy.

– Hvordan har elevene ved mangfolds- og læringssen­teret reagert på at hennes eksmann er siktet for å ha drept henne?

– Det er veldig krevende. Tenk deg at du har flyktet fra krig og elendighet og at du føler deg trygg her i landet. Da blir det brått veldig utrygt. Derfor jobber vi hele tiden med å trygge situasjone­n, sier Gangsøy. ▶ Andreas Soltvedt ▶ Jon-Inge Hansen

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? HAR BARE GODT Å SI: Sulaf Chamseddin (bildet) beskriver den avdøde 38-åringen som en snill, omsorgsful­l og sterk person.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT HAR BARE GODT Å SI: Sulaf Chamseddin (bildet) beskriver den avdøde 38-åringen som en snill, omsorgsful­l og sterk person.
 ??  ?? KREVENDE: – Vi jobber hele tiden med å trygge situasjone­n, sier Anne Mette Gangsøy - rektor Notodden mangfolds- og læringgsse­nter.
KREVENDE: – Vi jobber hele tiden med å trygge situasjone­n, sier Anne Mette Gangsøy - rektor Notodden mangfolds- og læringgsse­nter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway