Varden

Populær sommerjobb

Gratis overnattin­g i skjærgårds­paradiset lokker tradisjone­lt mange søkere til denne sommerjobb­en.

- Nils.skumsvoll@varden.no

▶ KRAGERØ

Kragerø kommune søker etter ferievikar­er som kan ta seg av utstilling, kafédrift og gjestehavn på Jomfruland i sommer. Det bekrefter Siri Fossen, kulturkons­ulent i kommunen.

Flere spennende oppgaver

De som får jobben må belage seg på en variert sommer, og være klare til å møte flere tusen turister som kommer på besøk til den populære øya ytterst i Skjærgårde­n.

De er som regel ute etter både kunstopple­velser, natur og god bakst på samme turen.

– Det kommer flere tusen besøkende hver sommer, så da handler det om å være serviceinn­stilt og ha den ekstra stå-på- viljen det er så mye snakk om, sier Fossen.

Totalt er det seks personer de er ute etter den kommende sommeren. To kaféverter, to gallerivak­ter og to havnevakte­r.

– Vi leter etter noen som har en interesse og helst litt ekstra greie på kunst til galleriet. Til kafeen trenger vi folk som har godt håndlag med bakst og det som følger jobben i en kafé. De som jobber på servicesen­teret må være av typen som vet hvordan man bruker en rive, og aller helst må de kunne kjøre traktor. Fellesnevn­eren er at man må være blid og innstilt på å yte god service til gjestene våre.

Bor gratis

Mens man er på jobb, følger det en ekstra bonus som lokker mange til å sende inn søknad. Gratis bolig på Jomfruland i arbeidsper­ioden.

Noen bor i fyrmesterb­oligen, mens andre innkvarter­es av skjærgårds­tjenesten, opplyser Fossen, som allerede har fått mange søknader til stillingen.

– Det er alt mulig. Lærere som vil bruke sommerferi­en til å jobbe på Jomfruand, og hyttefolk som vil ha noe ekstra å holde på med. Skoleeleve­r er det også en del av blant søkerne. Jeg vil si de fleste er godt kvalifiser­te på hver sin måte, så vi har et aldri så lite luksusprob­lem. De som jobber her pleier å være veldig fornøyd, både med oppgavene, arbeidsmil­jøet og ikke minst de fantastisk­e omgivelsen­e på arbeidspla­ssen.

Arbeidsper­ioden går fra juni til 12. august.

▶ Nils Skumsvoll 24.

 ?? FOTO: SCANPIX ?? BOLIG FØLGER JOBBEN: De som får sommerjobb­ene på Jomfruland i sommer får gratis bolig i arbeidsper­ioden. Det pleier å friste mange søkere, opplyser Kragerø kommune, som er ute etter seks personer til årets sommerferi­e.
FOTO: SCANPIX BOLIG FØLGER JOBBEN: De som får sommerjobb­ene på Jomfruland i sommer får gratis bolig i arbeidsper­ioden. Det pleier å friste mange søkere, opplyser Kragerø kommune, som er ute etter seks personer til årets sommerferi­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway