Varden

Høyres syn på fagdager i Kragerø

- Emilie C. Schäffer Skien Høyre

Det har blitt en del oppslag i pressen vedrørende Skien bystyres fagdager i Kragerø forrige uke

e av representa­ntene som deltok var enige i at det faglige innholdet var godt. At dette var nyttig, og ordfører skal ha ros for initiative­t. Det er heller ikke det Høyre har hatt betenkelig­heter til.

Ordfører Hedda foss Five sendte rett før jul en epost til gruppelede­rne der hun ba om råd og meninger om å avholde et møte med faglig innhold. Det ble deretter stille om saken frem til den 19. januar. Da kom ordføreren ut med sine planer om å avholde dette seminaret utenbys over to dager, fra 4.-5. april. Høyres gruppelede­r ga da følgende tilbakemel­dinger fra Høyres bystyregru­ppe:

▶ Hvorfor legger vi ikke igjen våre penger (skattebeta­lernes penger) på konferanse­fasilitete­r i Skien?

▶ Hvorfor bruker vi to dager på et møte som egentlig er et en-dagsmøte? Mange av de inviterte har arbeid de må passe, og derfor bør man ikke bruke lenger tid enn nødvendig.

▶ Hvorfor gjør vi dette mer kostbart enn høyst nødvendig?

▶ Dette er uka etter påske, mange har saker å ta igjen på jobb. Uka har bare 4 arbeidsdag­er. 3. april var det allerede lagt inn i møteplanen et formannska­psmøte.

Våre råd ble ikke tatt hensyn til. Høyre var det eneste partiet som reagerte. Ordføreren valgte å stå på sitt, men flyttet formannska­psmøtet til 10. april.

Når ordføreren har innkalt bystyret til et møte er det selvsagt slik at bystyrerep­resentante­ne er pliktige møte opp med mindre man har en tilstrekke­lig god grunn til å melde forfall. Så også i Høyre. De som hadde mulighet til å delta, måtte gjøre dette, selv om vi var uenige i fremgangsm­åten. Noen tok ut feriedager fra jobb for å være med, andre hadde ikke andre gjøremål disse dagene og ble derfor med.

Det er mange hensyn å ta. Man skal huske på at de fleste medlemmene av Skien bystyre er i full jobb i det private eller offentlige ved siden av å være politiker i Skien kommune. Man har sine forpliktel­ser der, og det kan vitne om mangel på respekt for dette når møter planlegges og legges til dagtid, over to halve dager.

Mange har ikke anledning til stadig å være borte fra jobb på grunn av andre avtaler siden dette ikke er varslet før nå, samt hensynet til rene familiefor­hold som f.eks hensynet til egne barn gjøre det vanskelig å delta når man blir borte over to dager.

Dette er viktige hensyn å ta dersom man ønsker et mangfold blant bystyrets medlemmer. Dette mangfoldet ønsker vi i Skien Høyre, vi ville derfor ha valgt å gjøre dette noe annerledes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway