Varden

Team Solberg skal forsvare to VM-titler

- (NTB)

Mye står på spill for Petter Solberg og lagkamerat­en Johan Kristoffer­sson når rallycross-VM starter i helgen.

Svenske Kristoffer­sen ble verdensmes­ter i fjor, mens Solberg og Kristoffer­sson sammen sikret seieren i lagVM.

Solberg vant rallycross-VM i både 2014 og 2015. Volkswagen-duoen sikter høyt allerede i helgens åpningsrun­de i Barcelona.

Passer fint

– Catalunya-banen passer meg fint med noen lange svinger bade på grus og asfalt, der man kan ta med mye fart inn. Da vi seiret her i 2015, var løpet lagt til siste halvdel av sesongen, og det var min første seier på seks løp. Jeg har den seieren som ett av mine beste minner i rallycross.

– Den spanske fansen er alltid jublende og full av energi og entusiasme. Mitt mål for sesongens første løp er å gi fansen noe å feire, sier Petter Solberg, som starter sin 50. VM-runde i rallycross til helgen. Kun fire førere har kjørt samtlige løp siden VM-starten i 2014, sier Solberg i en pressemeld­ing.

Vunnet ti

Han har vunnet ti VM-runder, makkeren Kristoffer­sen ni. Duoen fant sammen foran forrige sesong. Samarbeide­t ga resultater umiddelbar­t.

– Jeg er godt forberedt. I vinter har jeg kjørt rally (VM-løpet i Sverige) i forberedel­sene til ny sesong. Jeg har merket meg hvordan Petter har fordel av sin rallybakgr­unn ved å takle nye baner og partier raskere enn alle andre førere. Han finner løsningene umiddelbar­t, og det må ha med rallybakgr­unnen å gjøre, sier den regjerende verdensmes­teren, som får æren av startnumme­r 1 på bilen, sier Johan Kristoffer­sson.

 ?? FOTO: NED ALLEY / NTB SCANPIX ?? MYE Å FORSVARE: Petter Solberg har mye å forsvare sammen med teammak k er Johan Kristoffer­sson.
FOTO: NED ALLEY / NTB SCANPIX MYE Å FORSVARE: Petter Solberg har mye å forsvare sammen med teammak k er Johan Kristoffer­sson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway