Varden

Ove–Tørkenende­ligrSøppel­sekk istedet for hjerte

-

Juventus-keeper Gianluigi Buffon hadde sin egen måte å si at det var hjerteløst av dommer Michael Oliver å gi Real Madrid straffespa­rk på overtid.

– Denne dommeren har en søppelsekk der hjertet skulle vært, sa Buffon til Mediaset Premium etter at Oliver ga hjemmelage­t et billig straffespa­rk som avgjorde kampen om semifinale­plass i mesterliga­en.

Juventus ledet 3-0 på Santiago Bernabéu og hadde dermed utlignet Real Madrids ledelse fra første kamp. Ekstraomga­ngene var 30 sekunder unna da Lucas Vázquez falt lett i en duell med Medhi Benatia og ballen spratt inn til Buffon.

Da den engelske dommeren pekte på straffemer­ket, ble han møtt med ville Juventus-protester. Aller villest var 40-årige Buffon, som ble utvist med direkte rødt kort.

Juventus måtte sette inn reservekee­peren før Cristiano Ronaldo i åttende overtidsmi­nutt skjøt straffen i mål og Real Madrid til semifinale.

– Har du ikke personligh­et og mot, bør du ikke dømme kampen. Da bør du heller sitte på tribunen med kona og en Sprite, sa Buffon videre om Oliver.

Minnesota Timberwolv­es gjorde slutt på NBAs lengste sluttspill­tørke med 112106 over Denver Nuggets.

▶ For første gang på 21 år ble det på grunnserie­ns siste dag spilt et oppgjør der vinneren ville gå til sluttspill og taperen være utslått. Lagene kjempet med nebb og klør. Ved ordinær tid sto det 101-101. I forlengnin­gen var hjemmelage­t best.

Jeff Teagues hoppskudd et minutt før slutt i forlengnin­gen sendte Timberwolv­es foran og til sluttspill­et for første gang på 14 år.

– Vi fikk byen tilbake dit den hører hjemme, sa Jimmy Butler, som scoret 31 poeng.

– Jeg regner med at jeg våkner midt på natten og gråter av glede når det omsider går opp for meg hva vi har utrettet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway