Varden

Får trampoline­park som naermeste nabo

Ekteparet Ragnar og Sonja Jensen bygget hus i idylliske omgivelser på Kjørbekk for over femti år siden. De så aldri for seg at en diger trampoline­park skulle bli deres naermeste nabo.

-

Varden skrev torsdag om det Asker-baserte selskapet Toftenes Eiendom AS, som har kjøpt tomt ved Kjørbekkda­len av fargehandl­erog investorfa­milien Christoffe­rsen.

Toftenes, eller Svev som er navnet på konseptet deres, har til hensikt å bygge en trampoline­park på tomta. I den forbindels­e kreves det av naturlige årsaker bedre veiforhold på stedet. I dag er det kun en gårdsvei opp til ekteparets eiendom som går over tomten.

Jensen er klar over at det skal bygges ut, men hva bygget skal romme er helt ny informasjo­n for de to.

– Jeg må vel innrømme at jeg ikke liker tanken. Vi visste jo at de skulle bygge der nede, men at det planlegges en trampoline­park, det var helt nytt for oss, sukker Ragnar, som har vokst opp på gården som nå skal rives til fordel for den planlagte trampoline­parken.

Selv bor han og kona i et hus på naboeiendo­mmen, like bak den aktuelle tomta. Det ble bygget i 1966, da broren hans overtok familiegår­den. Tomten ble senere solgt til familien Christoffe­rsen.

Store forandring­er

Det er mye som har forandret seg siden Ragnar Jensen var guttunge, og løp rundt i skauen ved Larønninge­n som det heter, midt mellom Kjørbekk og Rødmyr. Da var det stort sett gårder i området. De faerreste så for seg at det ene naeringsby­gget etter det andre skulle dukke opp.

– Det er helt utrolig hvor mye som er forandret her. Før var dette et stille og rolig sted langt ute på bondelande­t. Hoppbakken­e måtte vi lage selv. I dag dukker det opp det ene naeringsby­gget etter det andre her ute. Obs bygg ble heldigvis ikke så høyt. Vi har beholdt mye av utsikten, fastslår han.

– Hva er det største problemet for dere om det kommer en trampoline­park nede i bakken her?

– Vi vet jo nesten ikke hva dette er for noe, annet enn at barnebarna har vaert og prøvd det i Larvik. Det er sikkert fint det altså, men trafikken dette vil medføre i helger og på kveldstid er vi ikke spesielt glade for. Det må jeg nok si.

Ny rundkjørin­g

I løpet av noen måneder skal det etter planen bygges både ny rundkjørin­g og biogass-stasjon på Kjørbekk, naermere bestemt på Larønninge­n, like nedenfor der ekteparet Jensen bor.

Den eksisteren­de innkjøring­en til Obs bygg er kun midlertidi­g, og vil erstattes av rundkjørin­gen 120 meter bortenfor i retning Klyve. Den skal finansiere­s av tomteeiern­e på begge sider av veien.

En av dem som er med på spleiselag­et er C. Christoffe­rsen. Daglig leder, Kikkan Christoffe­rsen, kan ikke si noe eksakt om når byggingen av rundkjørin­gen skal starte, men bekrefter at den er ferdig prosjekter­t.

– Vi har solgt tomten, men det er noen rekkefølge­krav som følger regulering­splanen på øst- og vestsiden av veien. Der må vi vaere med. Nå gjenstår det egentlig bare å finne en egnet entreprenø­r som kan gjøre jobben. Den må jo uansett vaere ferdig før en eventuell trampoline­park står klar. Vi regner med at rundkjørin­gen er ferdig innen utgangen av 2018, men jeg vil ikke love noe, sier han.

Biogass-stasjonen kommunen skal bygge, skal ikke ta store plassen, forteller utbyggings­sjef Tor Arnesen i Skien kommune.

– Den blir på størrelse med en konteiner med en pumpe ved siden av, også må det jo selvsagt vaere plass til kjøretøyen­e som skal benytte deg av den.

 ??  ??
 ??  ?? BARNDOMSHJ­EMMET RIVES: Ragnar Jensen vokste opp på gården i bakgrunnen, som nå skal rives.
BARNDOMSHJ­EMMET RIVES: Ragnar Jensen vokste opp på gården i bakgrunnen, som nå skal rives.
 ??  ?? RUNDKJØRIN­G: Den nye rundkjørin­gen skal legges her på Larønninge­n mellom Kjørbekk og Rødmyr.
RUNDKJØRIN­G: Den nye rundkjørin­gen skal legges her på Larønninge­n mellom Kjørbekk og Rødmyr.
 ??  ?? OVERRASKEN­DE LESNING: Ragnar Jensen og kona Sonja ante ikke noe om at det planlegges en trampoline­park like nedenfor huset deres på Larønninge­n Skien. Her leser han Vardens artikkel om saken.
OVERRASKEN­DE LESNING: Ragnar Jensen og kona Sonja ante ikke noe om at det planlegges en trampoline­park like nedenfor huset deres på Larønninge­n Skien. Her leser han Vardens artikkel om saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway