Varden

Har tillit i Odd, og blomstrer med det

Han er omgitt av landslagss­pillere, men Bilal Njie har aldri blitt tatt ut til noe som helst. – Ikke så mye som sonelag, sier 19-åringen.

- ▶ ▶ bjorn.borge@varden.no

Han synes det er noe å ta med seg for de mange unge som blir skuffet over uttak i ung alder.

– Slikt har ikke så mye å si. Hvis man står på og har tro på seg selv, kan man nå veldig langt i fotball, mener han som valgte Odd framfor Vålerenga.

– Selvsagt annerledes uten familie og gamle venner, men samtidig er det deilig å få mer alenetid til å konsentrer­e seg om fotball. Dessuten har jeg allerede fått mange gode venner her, sier kantspille­ren som har startet i tre og spilt i samtlige Odd-kamper til nå i eliteserie­n.

Får skryt

Dag-Eilev Fagermo skryter av nykommeren som ble hentet.

– Han har et rått løpssett og rykk. Intelligen­t til å vaere så ung. Defensivt strålende. Han er en unggutt som ikke gjør juniorfeil. Bilal har imponert meg ved å vaere så smart, sier Oddtrenere­n.

Njie takker for tilbakemel­dingen.

– Veldig hyggelig å høre, spesielt fra en så solid trener.

Bygges sterkere

– Men vi jobber med å bygge ham fysisk sterkere, slik at han tåler å spille 90 minutter, tilføyer Fagermo, uten at angriperen protestere­r.

– Det forstår jeg fullstendi­g. Det å tåle 90 minutter, er grunnlaget for å utvikle meg videre.

Til nå har Njie vaert involvert idet meste Odd har prestert offensivt. Han scoret mot Vålerenga, og kunnehatt både flere mål og målgivende.

Den tidligere VIF-spilleren viser teft for mål og målsjanser.

Ketchupeff­ekt

– Jeg har alltid vaert offensiv. Liker å utfordre en mot en, og skal fortsette å øve steinhardt for å bli bedre. Marginene er små i dette gamet, og både jeg – og vi som lag – kommer til å gjøre det enda bedre. Jeg tror vi trenger en kamp hvor det løsner skikkelig foran mål, og så vil det bli ketchupeff­ekt, spår Njie. Første sjanse er i Drammen. – Tøff kamp, men vi har selvsagt gode muligheter, mener eliteserie­spilleren som gikk veien utenom alle slags sone-, krets- og landslag. Sistnevnte er fortsatt mulig. – Jeg har bare lyst til å se hvor god jeg kan bli.

 ??  ??
 ??  ?? BLOMSTRER: Bilal Njie har fått tillit i Odd, og blomstrer med det. Nykommeren, som aldri har blitt tatt ut til noe som helst,
BLOMSTRER: Bilal Njie har fått tillit i Odd, og blomstrer med det. Nykommeren, som aldri har blitt tatt ut til noe som helst,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway