Varden

Razzia hos dagligvare­kjeder

- ▶ OSLO

Konkurrans­etilsynet utførte onsdag morgen en razzia hos Coop, Rema 1000 og Norgesgrup­pen etter mistanke om overtredel­se av konkurrans­eloven, melder Aftenposte­n. Avisas kilder sier at det dreier seg om mistanke om ulovlig prissamarb­eid mellom de tre kjedene. Tilsynet bekrefter overfor NTB at de har hentet ut informasjo­n fra flere foretak, uten å spesifiser­e hvilke foretak det er snakk om.

– Formålet er å bekrefte eller avkrefte mistanke om mulig overtredel­se av konkurrans­elovens forbud mot konkurrans­ebegrensen­de samarbeid. Mistanken gjelder utveksling av strategisk markedsinf­ormasjon mellom kjedene i dagligvare­markedet, sier avdelingsd­irektør Magnus Gabrielsen i Konkurrans­etilsynet til NTB.

– Vi er og har vaert på uanmeldt kontroll, legger Gabrielsen til.

Analyserer materiale

Gabrielsen omtaler dagligvare­markedet som et marked der utveksling av informasjo­n kan dempe konkurrans­en og skade forbrukern­e.

Utover det ønsker han ikke å kommentere etterforsk­ningens innhold.

– Nå henter vi inn materiale som vi skal analysere. Når vi er ferdig med den jobben, kan vi si noe mer om eventuell funn, sier Gabrielsen.

Bekrefter kontroller

Coop, Rema 1000 og Norgesgrup­pen bekrefter overfor Aftenposte­n at Konkurrans­etilsynet kom på uanmeldt besøk onsdag.

– Vi har tatt godt imot dem og har funnet fram informasjo­nen de ønsket. Vi konkurrere­r knallhardt hver dag og har ingenting å skjule, sier kommunikas­jonsdirekt­ør Bjørn Takle Friis i Coop.

– Norgesgrup­pen har en streng etterlevel­se av konkurrans­eloven og samarbeide­r fullt ut med Konkurrans­etilsynet for å avklare spørsmål tilsynet har. Ingen ytterliger­e kommentare­r, skriver kommunikas­jonsdirekt­ør Per Roskifte i en SMS til Aftenposte­n. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway