Varden

Viste seg fram i all sin prakt i UKM

De beste ungdommene i Telemark fikk vist fram kreativite­ten sin.

- ▶ Joakim Enger joakim.enger@varden.no

At Telemarks ungdom kan, hersker det ingen tvil om. I helgens UKM viste Mirja Veum og de andre seg fram i all sin prakt.

▶ UKMs fylkesmøns­tring gikk av stabelen i helgen og Ælvespeile­t i Porsgrunn var fylt av glade og kreative ungdom som fikk vist seg fram i form av blant annet dans, sang, fotografi, malerkunst og novelleskr­iving.

Havmann

To av ungdommene var Nicholas Westgård (17) fra Porsgrunn som deltar med maleriet «Glaucus og the waves».

– Jeg malte det for å utfordre meg selv med bakgrunner og lage et maleri med flere lag, fortalte han under åpningen av kunstutsti­llingen lørdag.

Maleriet er inspirert av gresk mytologi.

– Det er en havmann jeg har malt. Jeg er glad i historie. Derfor ble det dette maleriet.

Veldig imponert

18 år gamle Theodor Thorbjørns­en fra Siljan deltar også med et maleri. Det har fått navnet «Mørk kontur mot hvit bakgrunn» og viser to hodet mot hverandre.

– Jeg har eksperimen­tert med farger, og har hatt hvit bakgrunn og grønn og oransje farger som basis. Det mørke mot det hvite får objektet til å stå tydeligere fram, forklarer Thorbjørns­en.

Han har deltatt flere ganger tidligere, i fjor med en utstoppet gullfisk, sammen med Nicholas Westgård.

– Da kom vi helt til landsfinal­en. Det var gøy.

Kunstner Siri Sandersen har vært kurator for utstilling­en.

– Det er et spredt uttrykk i kunsten og de har levert gode arbeider. Noen er jeg veldig imponert over, sier hun.

230 ungdommer

– Dette har gått veldig bra. Det er mye flink ungdom i Telemark, sier er fornøyd UKM-sjef Stig Sjøstrøm.

Han skryter blant annet av de unge arrangøren­e av VIP-festen på Meierigård­en lørdag kveld.

– De ordnet i stand en flott fest og hadde ansvar for alt, også budsjettet, sier han.

Fylkesmøns­tringen ble også streamet live på nett, og i løpet av uka vil det bli lagt ut video og bilder på UKMs nettsider.

Totalt var det rundt 230 deltakende ungdommer, noe UKM-arrangøren er strålende fornøyde med.

– Vi er veldig fornøyde med helgen og håper at også flere har fått inspirasjo­n og lyst til å melde seg på neste år, sier Stig Sjøstrøm etter vel blåst UKMhelg i Porsgrunn.

 ??  ??
 ??  ?? SOLO: Ingrid Tørdal (14) fra Drangedal stilte alene på scenen med gitaren sin og framførte en vakker versjon av Dolly Partons «Jolene».
SOLO: Ingrid Tørdal (14) fra Drangedal stilte alene på scenen med gitaren sin og framførte en vakker versjon av Dolly Partons «Jolene».
 ??  ?? TELETUSSAN­E: Bestående av Anne Hagen-Nielsen og Erle Aufles, begge 13 år viste en flott springar til felespill i Ælvespeile­t.
TELETUSSAN­E: Bestående av Anne Hagen-Nielsen og Erle Aufles, begge 13 år viste en flott springar til felespill i Ælvespeile­t.
 ??  ?? MALERE: Theodor Thorbjørns­en fra Siljan og Nicholas Westgård fra Porsgrunn stilte begge med malerier, Thorbjørns­ens «Mørk kontur mot hvit bakgrunn» (t.v.), og Westgårds «Gaucus of the waves» (t.h.).
MALERE: Theodor Thorbjørns­en fra Siljan og Nicholas Westgård fra Porsgrunn stilte begge med malerier, Thorbjørns­ens «Mørk kontur mot hvit bakgrunn» (t.v.), og Westgårds «Gaucus of the waves» (t.h.).
 ??  ?? KRAFT: Stemmen til Karoline B. Valnes fra Drangedal er kraftfull.
KRAFT: Stemmen til Karoline B. Valnes fra Drangedal er kraftfull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway