Varden

Henter tilbake «gamle» topper

- Martin.oyvang@varden.no

Hvert år tar tusenvis av turgåere fatt på de mange toppturene i Grenlands utmark. I år runder «Titopper’n» 15 år.

– Det ble en veldig god sesong i fjor. Vi hadde totalt 59.238 registreri­nger i bøkene på de 17 toppene, noe som er utrolig bra. Vi håper at folk gleder seg til årets sesong også, sier primus motor, Roger Gundersen.

I år fyller «Titopper’n» 15 år og det skal blant annet markeres med at en litt «annerledes» topptur introduser­es.

– Det som blir den aller største nyheten i år, er at vi kommer til varte opp med en litt utradisjon­ell variant av en topptur i «Titopper’n»-sammenheng. Uten at jeg vil avsløre det akkurat nå, er det noe som har tilknytnin­g til Kyststien i Bamble. I fjor introduser­te vi Vardås i det samme området, og den ble veldig populær. Vi håper det blir godt mottatt, sier Gundersen.

De siste årene har det vært totalt 17 topper med i konkurrans­en, og i tillegg til turen ved Kyststien, blir det tradisjone­n tro også byttet ut noen topper sammenlign­et med fjorårets utvalg.

– Vi kommer til å hente tilbake to topper som det er flere år siden vi hadde med i «Titopper’n». Jeg liker å kalle dem «nygamle» topper. For dem som har deltatt i flere år, vil det forhåpentl­igvis være et hjertelig gjensyn, sier Gundersen.

Startskudd­et for «Titopper’n» blir også i år 1. mai, men Gundersen tror det kan bli en litt utfordrend­e start på grunn av den snørike vinteren vi er i ferd med å legge bak oss.

– Det er fryktelig mye snø i terrenget fortsatt. Selv var jeg på Vealøs i uka som var, og da lå det 90 centimeter nær toppen.

▶ Martin Øyvang

 ??  ?? POPULÆRT: Nesten 60.000 navn ble skrevet ned i turbøkene på de 17 toppene i fjor.
POPULÆRT: Nesten 60.000 navn ble skrevet ned i turbøkene på de 17 toppene i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway