Varden

Selger baguetter som ingen andre

Sparbutikk­en på Kjørbekk selger veldig mye av én spesiell matvare - nemlig tacobaguet­ter.

- ▶ Caroline TarAngen

– Det stemmer, det. Da vi startet opp i 2011 hadde vi mål om å bli skikkelig gode på baguetter, og det vil jeg si vi har klart, sier daglig leder Camilla Schmidt Andersen.

Godt plassert

Hun forteller at butikken som ligger på Kjørbekk i Skien har solgt 75.000 tacobaguet­ter i året på det meste. Det var i 2015, og butikken har over flere år hatt en soleklar rekord i Sparkjeden.

– Vi ligger jo godt plassert for å selge et slikt produkt. Her har vi både industrife­lt, en videregåen­de skole og gjennomfar­tstrafikk som bidrar til at dette produktet blir en suksess. Sammen med god reklamerin­g har vi klart å skape godt salg av denne varen i mange år.

Når Varden besøker Sparbutikk­en er det flere kunder som kommer for å kjøpe den populære tacobaguet­ten.

En av dem er 12 år gamle Hedvig Antoinette Bjørgan. Hun innrømmer at hun kom kun for å kjøpe baguette, og at hun ofte er innom.

– Hva er det som er så godt med den?

– Hmm ... Den er veldig godt krydret!

Flere satser på tacobaguet­ter

I følge daglig leder Camilla har tacobaguet­tene nå har blitt «en greie» i Sparkjeden, og flere butikker prøver nå å kopiere Kjørbekk-butikkens suksess.

– Noen kaller det pizzabague­tte, andre tacobaguet­te. Jeg tror nok vi har inspirert mange i kjeden. Det er jo en prisvennli­g og god vare for både unge og eldre.

 ?? FOTO: CAROLINE TARANGEN ?? REKORD: I 2015 solgte Sparbutikk­en på Kjørbekk 75.000 baguetter.
FOTO: CAROLINE TARANGEN REKORD: I 2015 solgte Sparbutikk­en på Kjørbekk 75.000 baguetter.
 ??  ?? GODT KRYDRET: Hedvig Antoinette Bjørgan (12) har kjøpt tacobaguet­tene mange ganger og liker spesielt godt krydringen.
GODT KRYDRET: Hedvig Antoinette Bjørgan (12) har kjøpt tacobaguet­tene mange ganger og liker spesielt godt krydringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway