Varden

Takk for at du bryr deg

- Generalsek­retær i Kreftforen­ingen Trine Hveem distriktss­jef

Tusen takk for din støtte og engasjemen­t under årets «Krafttak mot kreft». Ditt bidrag er med på å gi et bedre liv til de som lever med senskader etter kreftbehan­dling.

rets «Krafttak mot kreft» nærmer seg slutten, og vi ønsker å rette en stor takk til deg som har gått med bøsse, organisert innsamling­er, solgt vafler og kaker, delt din erfaring og personlige historie i media og i møte med russen. Din innsats er uvurderlig. Tusen takk for at du har gitt av deg og din tid til årets aksjon! Og en tusen hjertelig takk til alle som har støttet opp om aksjonen på bøsser, nettsiden og via Vipps. I Telemark er det samlet inn hele 933.000 kroner. Og på landsbasis har dette så langt resultert i over 40 millioner kroner. Rett og slett helt fantastisk. Vi lover å forvalte pengene godt.

Stadig flere overlever kreftsykdo­m, men ikke alle blir friske. Flere må leve med de fysiske og psykiske følgene av behandling­en. Vi trenger mer kunnskap om forebyggin­g og behandling av senskader. Derfor vil en stor andel av pengene gå til forskning. Det kan resultere i bedre og mer skånsomme behandling­smetoder, noe som er avgjørende for livskvalit­eten til alle de som skal leve med eller etter kreft. Takk for at du er med på å skape viktige gjennombru­dd for framtida.

Vi vet hvor viktig våre tilbud er for de som er berørt av kreft. Derfor vil også en betydelig andel av pengene gå til kreftkoord­inatorer i kommunene. I tillegg skal vi bruke penger på videreutvi­kling av helse- og velferdste­knologi som kan gi en bedre hverdag for de som er rammet av kreft slik at de for eksempel kan bo hjemme lenger. Kreftforen­ingen er en pådriver og igangsette­r i dette arbeidet, fordi det gir økt trygghet og mer frihet i en allerede tung hverdag.

Kreftbekje­mpelse handler om mer enn å overvinne kreften. Det handler også om alle dagene etterpå som kreftfri, men ikke frisk. Tusen takk for at du er med på å gjøre disse dagene lysere for veldig mange. Du kan fortsatt gi din støtte via nettsiden og på Vipps. Sammen skaper vi håp.

Anne Lise Ryel

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway