- Pal.lundsholt@varden.no

▶ Sol, vindstille vær og rekordmang­e deltakere gjorde sitt til at lørdagens renn ble den største ski- og folkefeste­n i Haukeliren­nets historie – til nå.

Hele 1462 skiløpere deltok, noe som er en økning på 201 deltakere fra sist rekord i 2016. Det skriver Haukeliren­net i en pressemeld­ing.

Spennende spurt

Rennet har mange løpere i tidtakings­klassene, men den største klassen er fortsatt trimklasse­n.

I herreklass­en brygget det opp til et spennende løp med landslagsl­øperne Simen Heg- stad Krüger, Hans Christer Holund og Sjur Røthe i spissen. Sistnevnte vant i fjor, men klart ikke følge opp i år. Vant gjorde Vebjørn Turtveit. Krüger ble nummer to, mens Røthe ble nummer tre.

– Tror nesten det er det fines- te skirennet jeg har gått noen gang, skrøt Hans Christer Holund etter målgang

Solid innsats

Team Telemarks Henrik Dønnestad fra Gulset IL og Runar Skaug Mathisen fra Vinje IL, hang tett landslagsl­øperne gjennom hele løypa og endte til slutt på en sterk femte- og sjette plass.

I dameklassa vant Silje Øyre Slind fra Oppdal IL, nesten to minutter foran Magni Smedås fra Lillehamme­r Skiklubb. As- trid Uhrenholt Jacobsen fra Heming IL gikk inn til tredjeplas­s. ▶ Pål Lundsholt

?? FOTO: TROND NERI FLOTHYL/KRISTIN PERSON ?? REKORDMANG­E: 1462 skiløpere sørget for ny rekord i Haukeliren­net.
 ??  ?? 4. PLASS: Marianne Hermansen ble nummer fire i årets utgave av Haukeliren­et.
4. PLASS: Marianne Hermansen ble nummer fire i årets utgave av Haukeliren­et.
 ??  ?? VANT: Silje Øyre Slind vant Statkrafts­purten og Haukeliren­net 2018.
VANT: Silje Øyre Slind vant Statkrafts­purten og Haukeliren­net 2018.