Varden

Odd fra hederlig til stygt på ett kvarter

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo synes det så ut som gutter mot menn da Odd leverte et kvarter med barnefotba­ll. Nå vil han ha mer fysikk!

- ▶ DRAMMEN sport@varden.no

Odd hang lenge med borte mot Strømsgods­et og hadde tilsynelat­ende grei kontroll defensivt og gikk til pause med 0–0.

Riktignok hadde hjemmelage­t to muligheter. Det første etter to minutter, da Rossbach reddet frisparket fra Ulland. Rossbach reddet også headingen fra Pedersen rett før pause.

I mellomtide­n hadde Thomas Grøgaard fått Odds nestenmuli­ghet, da han headet innlegget fra Jone Samuelsen rett over tverrligge­ren.

– En god omgang av oss. Det var helt jevnt, mener Fagermo.

Raknet

De første 15 minuttene etter pause var ikke like gode og ga varsel om hva som ventet. Så kom et fryktelig kvarter. Etter 61 minutter satte Nguen på turboen, og avsluttet på mål. Oddkeeper Sondre Rossbach måtte gi en unødvendig retur, og på bakre stolpe dukket Marcus Pedersen opp og satte inn 1–0.

Ti minutter senere skulle det handle om de to Godsetspil­lerne igjen. Nguen gjorde et fantastisk forarbeid da han fikk Vegard Bergan til å se ut som Bambi på isen. Til slutt slo han flatt inn til Pedersen som bredsidet inn 2–0 og dermed satte sitt andre mål for kvelden.

Kun minutter senere var kampen avgjort da Pedersen sikret seg sitt hat trick. Godset-keeper Espen Bugge Pettersen opererte som sweeper og brøt ballbanen på egen halvdel før han tok med seg kula over midten. Han serverte til slutt Kristoffer Tokstad inne i Odd-feltet, som igjen trillet til Pedersen. Spissen var iskald i avslutning­søyeblikke­t og satte inn sitt tredje mål på kun 15 minutter.

Ikke blid

Treneren var ikke blid etter kampen.

– Vi ble knust av Marcus Pedersen og Tokmac Nguen inne i boksen. Vi så ut som guttunger innenfor 16-meteren. Vi ble rett og slett lilleputte­r, sier han, og fortsetter: – Vi har like mange innenfor 16-meterens om det de har, men trykket i duellene er helt forskjelli­g. Vi hadde vel bare headingen til Thomas Grøgaard i den første omgangen som var en sjanse. Det var et helt annet trykk i Godset, Se på den siste scoringen. Vi skal jo

smelle til i takling på keeperen (Espen Bugge Pettersen) før den siste scoringen. Det var liksom synonymt med vårt duellspill. Det hjelper ikke å være gode mellom de to 16-meterne.

– Hva kan du gjøre nå? – Jobbe videre med det vi har. Det som er sikkert, er at mer fysikk må til. Jeg må innse at slik har norsk fotball blitt. Jeg har vært mest opptatt av fart, men vi trenger mye mer fysikk. Marcus Pedersen herjer med midtstoppe­rne våre. Han kliner til og er gal. Slikt blir det farlig av. Er du bekymret?

– Nei, men vi er ikke god nok til å være på øvre halvdel. Det må vi innse. Vi har mange talenter, men bygger et nytt lag.

▶ Nils-Tore Olsen og Pål Lundsholt

 ??  ?? KONGE: Markus Pedersen herjet med Odd og satte inn tre scoringer på et kvarter.
KONGE: Markus Pedersen herjet med Odd og satte inn tre scoringer på et kvarter.
 ??  ?? OPPGITT: Odds trenerteam, Dag-EIlev Fagermo (fra høyre), Martin Reier og Jan Frode e Nornes måtte konstatere at Odd ble lilleputte­r mot Markus Pedersen og co. og ble sendt hjem med 0-3.
OPPGITT: Odds trenerteam, Dag-EIlev Fagermo (fra høyre), Martin Reier og Jan Frode e Nornes måtte konstatere at Odd ble lilleputte­r mot Markus Pedersen og co. og ble sendt hjem med 0-3.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway