Varden

– Jeg gir ikke opp

Deler av restaurant­miljøet i Porsgrunn hardner til. Kommunen har fått bekymrings­meldinger om alvorlige trusselepi­soder.

- ▶ PORSGRUNN per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ – Noen prøver å presse meg ut, sier innehaver av Zorba, Ibraham Tas. Han har varslet Porsgrunn kommune om trusler og ubehagelig­e opplevelse­r i restaurant­miljøet.

– Det er noen som prøver å presse meg ut. Jeg har fått besøk av torpedoer, selv om jeg ikke skylder dem penger. Ved flere anledninge­r kjørte de etter meg til Risør, da jeg bodde der. De har ligget bak meg med slukkede lykter. Alt sammen bare for å skremme meg.

Det sier Ibraham Tas som driver Zorba restaurant på Nordentorg­et. Han mener det er folk som prøver å overta restaurant­en og som ønsker å ha monopol på nattmat-markedet som står bak. 48-åringen driver en vanlig spiseresta­urant, men har også fått lov til å selge nattmat fra deler av lokalet.

Lusker rundt

Han forteller om gjenger som lusker rundt på utsiden. Og om ansatte som slutter kort tid etter de har begynt, fordi det er andre i bransjen som ikke ønsker at de skal jobbe der – og som presser dem til å slutte.

På den måten mener han at noen prøver å få ham til å gi opp.

Det er et spesielt miljø som han sikter til. Varden har tidligere skrevet om et såkalt kebabnettv­erk, der både kommunen, Arbeidstil­synet og politiet har gått sammen for å grep.

Det skal også ha forgreinin­ger inn i nabokommun­ene.

Vepsebol

Varden her forsøkt å komme i kontakt med andre sentrale aktører i bransjen, men de har ikke svart på henvendels­er.

Ibraham Tas har kommet utenfra og stukket hånda inn i det han opplever som et vepsebol.

– Det virker som om de ønsker å ha markedet alene. Sånn skal det ikke vaere i et samfunn. De skal ikke få ødelegge for meg. Noen ønsker å overta virksomhet­en min, men det skal de ikke få lov til.

Presset de ansatte

Tas sier han også har opplevd at konkurrent­er har sendt inn spanere på restaurant­en. Etter stengetid har de tatt tak i de ansatte på utsiden.

– Det virker som om de har blitt presset til å slutte. Det har skjedd 3–4 ganger. I hvert fall har jeg ikke sett noe mer til dem. De har tatt jakka og gått.

Tas mener det er et lite sammensvei­set miljø, der de samme personene går igjen, som står bak det han mener uroaksjone­ne mot hans virksomhet.

– Jeg kan ikke konkret si hvem de er. De stiller ikke i egen person, men sender inn andre.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ??
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M
 ??  ?? SNAKKER UT: Ibrahim Tas sier han har opplevd å få besøk av torpedoer som kun har vaert ute etter å skremme ham.
SNAKKER UT: Ibrahim Tas sier han har opplevd å få besøk av torpedoer som kun har vaert ute etter å skremme ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway