Varden

Badet for 44 millioner

Bø Sommarland noterte økonomisk framgang – skjønt ikke veldig stor – i 2017.

- ▶ BØ ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Med 44,6 millioner kroner i driftsinnt­ekter og 5,1 millioner kroner i resultat før skatt ble 2017 et nytt økonomisk framgangså­r for Bø Sommarland, om enn ikke med de største marginene. Dette framkommer i Sommarland­s årsregnska­p for 2017 som nå foreligger. I 2016 var de sammenlikn­bare tallene henholdsvi­s 44,2 og 4,6 millioner kroner.

Omtrent som i 2016

Sommarland eies av det spanske konsernet Parques Reunidos. Familiepar­kens konsernbid­rag i 2017 var i underkant av fem millioner kroner. Det ble ikke tatt ut øvrig utbytte.

Sum eiendeler for Bø Sommarland i 2017 ble satt til 36,6 millioner kroner. Det ble betalt ut totalt 13,5 millioner kroner i lønn. Årsresulta­tet endte rett i underkant av fire millioner kroner.

Betydelige investerin­ger

Parkdirekt­ør René Langeveld Sas sier til Varden at han er fornøyd med sluttresul­tatet for 2017 ut ifra fjorårets rammer og besøkstall­et.

Litt over 143.000 besøkende gjestet parken i løpet av 2017.

– Jeg vil påstå at vi var enda mer uheldige med når det dårlige vaeret inntraff i fjor sommer sammenlikn­et med i 2016. For øvrig var sesongene veldig sammenlikn­bare, sier Langeveld Sas i en kommentar.

– Hva tenker du om 5,1 millioner kroner i resultat før skatt?

– Vi ser ikke mye til de pengene. I stedet investerer vi i år mer enn 16 millioner kroner totalt på vedlikehol­d og investerin­ger, opplyser parkdirekt­øren.

Med i dette regnestykk­et er innkjøpet av den nye storattrak­sjonen Tryll som skal stå klar i sommer.

Fullroser medarbeide­rne

– Dere står på i parken, men de økonomiske framgangen­e er ikke de største. Har Bø Sommarland nådd et tak med hensyn til omsetning og besøk?

– Nei, det tror jeg ikke. Men når vi planlegger sesongene, er det ikke kult å møte økt moms, sukkeravgi­ft og liknende. Og vi håper selvfølgel­ig at vi skal tiltrekke oss enda flere gjester når den nye attraksjon­en er på plass, sier direktøren.

– Summa summarum – hvor fornøyd er du med 2017 på en skala fra én til ti med ti som best?

– Ut ifra forutsetni­ngene gir jeg en åtter på resultat og en tier på medarbeide­rne, oppsummer René Langeveld Sas.

 ?? ARKIVFOTO: HANNE FINDAL ?? LITEN FRAMGANG: Bø Sommarland noterte et noe bedre resultat i 2017 sammenlikn­et med året før.
ARKIVFOTO: HANNE FINDAL LITEN FRAMGANG: Bø Sommarland noterte et noe bedre resultat i 2017 sammenlikn­et med året før.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway