Varden

Denne snarveien kan bli stengt

Under Porsgrunns­brua på Vestsida går det en vei som skaper forvirring og farlige situasjone­r. Nå vurderer politikern­e å stenge den trafikkert­e veien.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Veien under brua er en snarvei fra Vestregate til andre siden av «flystripa» som deler Vestsida i to. i stedet for å ta sjansen på det komplisert­e og akterutsei­lte PP-krysset, bruker lokalbefol­kningen snarveien langs strandprom­enaden og under brua.

Den har blitt stadig mer populaert blant de lokalkjent­e urinnvåner­ne.

Kan bli stengt

Men nå kan det bli stukket kjepper i hjulene. Det er antydning til murring i det politiske miljøet. Hilde F. Andersen i Miljøparti­et de Grønne tok nylig saken opp i Utvalg for Miljø og Byutviklin­g, i forbindels­e med den nye trafikksik­kerhetspla­nen.

Forberg Andersen bor selv på Vestsida.

– Jeg synes man bør vurdere å stenge den. Jeg lurer på hva som er funksjonen for denne veien utover at det er en snarvei, sier hun.

Mer og mer trafikk

Hun mener trafikken har tatt seg kraftig opp den siste tiden. –Det er langt mer omfattende trafikk her enn hva det var tidligere, sier hun.

I vinter har trafikken ført til flere kaotiske situasjone­r under brua. Der er det smalt, spesielt dersom de to parkerings­plassene er i bruk. Trafikken går tett til Kiwi og treningsse­nteret.

Den lokale miljøpolit­ikeren mener trafikken fører til utrygge forhold, for myke trafikante­r. Det gjelder både for det som skjer før under i og etter brua, men også i forbindels­e med kryssing av Vestregate for å komme ned til strandprom­enaden.

Hun ønsker nå få kartlagt bruken av veien, for å få vurdert nødvendigh­eten av en stenging.

Ikke ulovlig, men ...

– Det er jo ikke ulovlig kjøre der i dag, men det virker unødvendig å bruke en slik snarvei når man i stedet kan benytte seg av hovedatkom­sten til porselensf­abrikken, sier hun og minner om at Porsgrunn har fått status som trafikksik­ker kommune.

– Det forplikter.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? NÅLØYE: Under Porsgrunnn­brua kan det bli trangt om saligheten når to biler møtes.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN NÅLØYE: Under Porsgrunnn­brua kan det bli trangt om saligheten når to biler møtes.
 ??  ??
 ??  ?? STENGE?: Hilde Forberg Andersen mener kommunen bør vurdere å stenge snarveien slik at bilister tvinges til å bruke hovedveien.
STENGE?: Hilde Forberg Andersen mener kommunen bør vurdere å stenge snarveien slik at bilister tvinges til å bruke hovedveien.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway