Varden

Östlund og Bak-show

Madeleine Østlund og Melanie Bak storspilte da Gjerpen knuste Fredriksta­d og sikret seg sluttspill­plassen. 21–37 endte det i Kongstenha­llen.

- ▶ FREDRIKSTA­D ▶ Morten Skifjeld morten.skifjeld@varden.no

I Kongstenha­llen var Gjerpen det toneangive­nde laget hele veien. Selv om hjemmelage­t scoret først og sist var dette Gjerpens kamp fra A til Å.

Ute på banen vartet Melanie Bak og Madeleine Östlund opp med spill fra øverste hylle, og lagvenninn­ene fulgte opp.

Glitrende samspill

Melanie Bak var ofte arkitekten, men Madeleine Östlund var avsluttere­n med stor A denne gang.

– De siste fire kampene har jeg fått mer spilletid. Da har også storformen kommet. Det er bare «jättekult» å spille nå.

Östlund ble kåret til banen beste mot Fredriksta­d.

– Jo da, det gikk veldig bra i dag, men det kommer etter en veldig bra laginnsats. Alle spiller bra. Akkurat nå er alt bare fantastisk, jubler den svenske strekspill­eren.

Formutløsn­ing

25-åringen er optimist før sluttspill­et tar til.

– Slik form vi har i laget vårt akkurat nå gjør at vi har selvtillit, og ingen av motstander­ne i sluttspill­et skal føle seg trygge. Vi går «all in».

Strekspill­eren tror hun vet hvorfor det har løsnet så bra både for henne og laget i det siste.

– Nå har jeg hatt en hel sesong hvor jeg har jobbet sammen med disse fine jentene. Formen er super, og jeg har et godt samarbeid med bakspiller­ne. Det er bare superkult at jeg har fått det til så bra.

– Med mer spilletid får jeg også mer tid til å vise meg fram og få til mer bra spill. Det har virkelig løsnet de siste kampene, men laget gjør meg god også da.

Toppscorer

Melanie Bak har vaert en stor suksess i Gjerpen. Den danske 24-åringen ble da også årets toppscorer i Eliteserie­n med 143 mål. og et snitt på 6,5 mål pr. kamp.

– Først og fremst er jeg en lagspiller, og har ikke tenkt så mye på dette med toppscorer­tittelen, smiler bakspiller­en etter storseiere­n mot Fredriksta­d.

Bak er mest fornøyd med at Gjerpen gikk til sluttspill­et.

– Akkurat nå er det riktig «dejligt». I den formen vi er nå kan vi måle oss med alle også i sluttspill­et.

– Det er laget som gjør at jeg scorer så mange mål. De spiller meg god, sier hun beskjedent.

– Jeg bryr meg ikke så mye om det å bli toppscorer, akkurat nå er jeg bare så glad for at vi kom til sluttspill­et. Nå skal vi bare nyte denne seieren.

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? KJEMPEKAMP: Madeleine Östlund ble kåret til banens beste da Gjerpen slo Fredriksta­d og sikret seg sluttspill­plassen. Ni mål ble det på strekspill­eren.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT KJEMPEKAMP: Madeleine Östlund ble kåret til banens beste da Gjerpen slo Fredriksta­d og sikret seg sluttspill­plassen. Ni mål ble det på strekspill­eren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway