Varden

Kan nekte å spille 17.mai

- ▶ SindreOmen­ås sindre.omenas@varden.no

17. mai-toget i Skien kan gå uten musikkorps i år, om kommunen ikke får reperarert vinterens herjinger på veiene.

En måned før gatene skal fylles til nasjonalda­gsfest, reagerer korpsmusik­erne på de mange hullene som er i veibanen der 17. mai-togene skal gå.

Kan nekte å gå

– Det ser helt forferdeli­g ut her i Skien sentrum, med masse hull og stygge snublekant­er midt i veibanen. Vi kan ikke akseptere slike forhold. Jeg går så langt som å si at vi nekter å spille på de verste stedene om det ikke repareres, sier leder i Borgestad musikkorps Finn Forsberg til NRK.

Frykter skader

Forsberg har over 50 år korpserfar­ing, og frykter at musikerne kan falle og skade seg på de hullete veiene.

Han sier musikerne har mange ting å konsentrer­e seg om når de masjerer i toget.

– Det verste som kan skje er om barn snubler i hullene og skader seg. Hvis instrument­et går først i bakken ryker det fort en tann eller to. I tillegg baerer vi på instrument­er som koster tusenvis av kroner.

Blir forsinket

– Normalt får vi gjort veldig mye før 17. mai, men i år kan det bli noe forsinkels­er på grunn av den sene vinteren, sier senioringe­niør i avdelingen for drift og anlegg i Skien kommune Bjarne Skauen til NRK.

Den harde vinteren har gjort at mange av veiene i kommunen har fått ekstra mange skader. Skauen sier kommunen vil gjøre alt de kan for å rekke mest mulig før nasjonalda­gen.

Mye å følge med på

Norges Musikkorps Forbunds leder i region sør, Finn Arne Dahl Hansen, sier til NTB at det ikke er noen utbredt kollektiv bekymring for problemet, men understrek­er at det er mye en musikant skal følge med på, noe som gjør det vanskelig å oppdage alle hull i bakken.

– Vi ønsker oss alltid fine veier, for det gir ekstra god musikk, sier Dahl Hansen.

 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? HULL: De mange hullene i veiene etter vinteren, gjør at korpsene frykter fallskader på musikerne som skal gå i 17. maitog om en måned.
ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN HULL: De mange hullene i veiene etter vinteren, gjør at korpsene frykter fallskader på musikerne som skal gå i 17. maitog om en måned.
 ??  ?? FEST: Korpsene kan nekte å gå i 17. mai-tog om veiene ikke blir bedre. Her fra Aspirantfe­stivalen i fjor.
FEST: Korpsene kan nekte å gå i 17. mai-tog om veiene ikke blir bedre. Her fra Aspirantfe­stivalen i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway