Varden

Forbyr salg av gassballon­ger

- ▶ OSLO

Ingen selgere vil få tillatelse til å selge heliumball­onger på gata i Oslo 17. mai.

– Det blir helt mulig å ha det gøy på 17. mai uten gassballon­ger, sier miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) til NRK etter at byrådspart­iene har blitt enige om at de ikke vil ha fritt salg av heliumball­onger på nasjonalda­gen.

Bydelene og Bymiljøeta­ten har fått beskjed om at det ikke skal gis tillatelse­r til salg. Begrunnels­en fra Berg er plastforsø­plingen ballongene forårsaker.

De siste årene har det blitt gitt få tillatelse­r til gatesalg av ballonger. Det er imidlertid fortsatt lovlig å selge ballonger på privat grunn, som i butikker.

Heller ikke i fjor ble det gitt tillatelse­r til ballongsal­g i bygatene, men det ble likevel solgt ballonger. 17. mai-komiteen i Oslo ber Bymiljøeta­ten følge opp selgere som tar seg til rette.

– Noen kommer nok likevel til å forsøke å selge heliumball­onger. Jeg oppfordrer alle til å la vaere å kjøpe, fordi heliumball­ongene represente­rer et stort miljøprobl­em, sier Erik Lunde (KrF), leder i 17. maikomitee­n.

Miljøparti­et De Grønne uttalte tidligere i vår at de ønsker seg et nasjonalt forbud mot gassballon­ger på 17. mai.

En rekke andre kommuner har forbudt heliumball­onger før årets 17. mai-feiring. (NTB)

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD / NTB SCANPIX ?? FORBYS: Det blir ingen heliumball­onger under 17. mai-feiringen i Oslo dette året.
FOTO: JON OLAV NESVOLD / NTB SCANPIX FORBYS: Det blir ingen heliumball­onger under 17. mai-feiringen i Oslo dette året.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway