Varden

Nå er det vårslipp i boligmarke­det

Vårslippet er i gang og 698 boligannon­ser fra Telemark ligger ute. Men meglerne tror ikke den grønne plenen er så viktig som mange tror.

- ▶ ▶ lena.beathe.arneberg@varden.no

– Hvert år er det bra trykk over påske, men på grunn av snøen var det en litt lenger treghet i år enn tidligere, sier Heidi Solvang, avdelingsl­eder hos Eiendomsme­gler 1 i Porsgrunn. Nå er det naermest en vårflom over boligmarke­det.

Solvang forteller at de stadig jobber med «oppdragels­e» av oppdragsgi­verne sine: For selv om de fleste tror at det er best å selge boligen sin på våren, når snøen er smeltet, viser statistikk­en noe annet.

– Våre tall viser at vi har flere på visning og flere budgivere inne i de månedene det ikke er mange andre boliger på markedet, som i januar, februar og mars, sier Solvang.

Flokkmenta­litet

Thomas André Hansen hos Privatmegl­eren i Skien er enig.

– Jeg tenker at man bør se bort ifra flokkmenta­liteten, og at å vente på at snøen smelter kan vaere som å vente på at konkurrent­ene kommer på banen.

– Men det er klart, er det snakk om en eiendom med veldig fint opparbeide­t hage, kan det vaere lurt å vente, sier han.

Solvang i Eiendomsme­gler 1 forteller at kjøperne stadig blir mer kresne, og at det fortsatt er behov for familiebol­iger på markedet.

– Betalingsv­iljen er stor på det man kan flytte rett inn i. En utfordring i Porsgrunn er at vi har et eneboligma­rked med hus fra 50- 70 og 80-tallet

Fredag ligger det totalt 698 boligannon­ser fra Telemark ute på Finn.no. 154 av disse ligger i Porsgrunn, mens 259 boliger fra Skien ligger ute.

Solgte fire på rappen i januar

– I Skien har tallet vaert over 300 foregående år, men det har sammenheng med at flere større boligprosj­ekter har ligget ute på våren tidligere år, sier Beathe Gundersen i Sørmeglere­n.

Hun tror storinnryk­ket av boligselge­re vil fortsette de to neste ukene også.

Gundersen forteller at markedet stoppet litt opp i mars, før det fikk en skikkelig oppsving nå i april.

Også hun ser muligheten for boligselge­re til å gjøre en god handel tidligere på året.

– I høst var markedet tregt. Da tok jeg fire eiendommer bort fra salg, og la dem ut igjen i januar. Da ble de solgt med en gang, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway