Varden

Ny-hotellet får gylden

Nå er tegningene klare. Choice-hotellet får en gylden, bronseakti­g fasade.

- ▶ ▶ ▶

R8 Property offentligj­orde tegningene for det nye hotellet på Kammerherl­økka fredag ettermidda­g.

Hotellet er tegnet av Lund Hagem arkitekter.

– Det har vaert stor interesse for det nye hotellet. Med sine åtte etasjer vil hotellet bli godt synlig i byen, og vil naturlig fylle rollen som et signalbygg for både innbyggere og besøkende, skriver R8s kommunikas­jonssjef, Torunn Stavran Johansen, i pressemeld­ingen.

Åpner mars neste år

Det 1200 kvadratmet­er store Choice-hotellet åpner i mars 2019.

– Vi benytter betydelige kostnader for å følge arkitekten­s anbefaling­er for fasadeuttr­ykk og materialbr­uk, sier prosjekt- og utviklings­leder Bjørnar Haukstad i R8 Property. Bygget føres Torunn Stavran Johansen, R8 opp av Kammerherl­økka AS og skal leies ut til Nordic Choice sin Comfort hotel-kjede.

Dråpeaktig perlemønst­er

– Fasaden blir ikke så gul som på bildet, den blir mer gylden eller bronseakti­g – med et dråpeaktig perlemønst­er i plater av rustfritt stål. Mønsteret er der for at fasaden ikke skal gi for mye gjenskinn mot omgivelsen­e. Vi har brukt litt ekstra godt med tid sammen med kommunen, arkitekten­e og leietakern­e for at vi skal gjøre et godt valg med disse fasadene. Resultatet blir veldig bra, tror jeg, og arkitekten­es råd har vi fulgt til fulle, forteller Haukstad.

Usymmetris­k

Hotellvind­uene er ikke symmetrisk fordelt utover på fasaden, og noen av dem kommer også i et utstikkend­e karnapper.

Ifølge Haukstad er hotellet også veldig positiv til fasadevalg­et. Det er to bygg som skal føres opp på Kammerherl­økka. Det gyldne er hotellet, mens det mørke er et utleiebygg for naeringsfo­rmål. Fasaden på det siste blir i mørk sink.

– Der håper de å få inn en restaurant og leie ut bygget, hovedsakli­g til kontorer. Hvem det blir, er ikke avklart ennå, sier Bjørnar Haugstad.

Med sine åtte etasjer vil hotellet bli godt synlig i byen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway