Varden

Dette er et sikkert vårtegn

- ▶ PORSGRUNN ▶ tom.arne.borgersen@varden.no

Porsgrunns­stafetten med sine friidretts­utøvere i full sving, er et sikkert vårtegn.

I dag går det 52. utgaven av den tradisjons­rike stafetten av stabelen i Porsgrunns gater.

Rådhusplas­sen er bade for stafetten som vil prege Porsgrunns gater lørdag ettermidda­g.

– Stafetten er en viktig begivenhet. For det første så markerer det starten på sesongen for utøvere, funksjonae­rer og foreldre. I tillegg er det en fin måte å markere friidrette­n på i byen vår, skriver Uraedd, som er arrangør, i en pressemeld­ing.

Det er lagt opp til start og mål på Rådhusplas­sen, og utøverne løper tre ulike løyper avhengig av hvilken klasse de deltar i.

De yngste løper kun rundt rådhuset.

Dette er klassene i årets stafett: Rekruttkla­sser både for gutter og jenter (for friidretts­utøvere som er født i 2008 og yngre. Dette er mixet lag. I tillegg er det klassene 10–12 år, 13–14 år, 15–19 år for både gutter og jenter, i tillegg til lag for kvinner senior, menn senior og bedriftsla­g/åpen klasse.

– Det er deltakerpr­emie til alle til og med 12 år, og selvfølgel­ig vinnerprem­ie til alle vinnerlage­ne. Startskudd­et går klokka 15.00, skriver klubben i pressemeld­ingen.

I forfjor og i fjor sørget Gulset ski for seier i G10-12 år, og lover at det skulle bli en tredje i denne utgaven av stafetten.

– Det gikk vel omtrent som planlagt det her, sa Lucas Broby Heimdal etter seieren i fjor. Da sa også lagkompise­n Sindre Flatin Erichsen dette: – Det hadde vaert moro å stå med tre straker seiere i Porsgrunns­stafetten, så vi kommer nok til å gå for seier også neste år, sa han.

Så får vi se om det holder til seier også i år.

 ?? BEGGE FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? FULL FART: Unge friidretts­utøvere i full fart gjennom Porsgrunns gater, er et sikkert vårtegn.
BEGGE FOTO: PÅL LUNDSHOLT FULL FART: Unge friidretts­utøvere i full fart gjennom Porsgrunns gater, er et sikkert vårtegn.
 ??  ?? TREDJE: Gulset ski har vunnet to år på rad. Spørsmålet er om den tredje seieren kommer i år. Fra venstre: Even H. Nilsen, Lucas Broby Heimdal, Knut Eirik Aspheim Kåsa, Sindre Flatin Erichsen og Christoffe­r Rüger.
TREDJE: Gulset ski har vunnet to år på rad. Spørsmålet er om den tredje seieren kommer i år. Fra venstre: Even H. Nilsen, Lucas Broby Heimdal, Knut Eirik Aspheim Kåsa, Sindre Flatin Erichsen og Christoffe­r Rüger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway