Varden

Nå kan det faktisk bli slik

Seks år etter at DagEilev Fagermo fortalte om en drøm han tvilte på om var mulig, kan det bli en realitet.

- ▶

– Innerst inne ser jeg det ville blitt vanskelig. Odd vil alltid vaere en selgende klubb, og det er ikke alltid mulig å erstatte fra Telemark, sa Odd-treneren i 2012, da temaet var muligheten for et Odd med 11 telemarkin­ger på banen samtidig i eliteserie­n.

– Nei, det er faktisk ikke urealistis­k i en spesiell situasjon, vedgår den rutinerte treneren i dag.

I en opplest og vedtatt byggefor-framtida-sesong har byggmester­en fra Akkerhauge­n 15 telemarkin­ger i en tropp på 22.

Viktig import

Fagermo har tidligere understrek­et at Odds sportslige framgang ikke hadde kommet uten import som Steffen Hagen og Jone Samuelsen.

Treneren har fortsatt den største respekt for betydninge­n av eksterne nøkkelspil­lere, og understrek­er at han ønsker å ha framtidssp­illere som Vebjørn Hoff og Birk Risa på banen.

– Stammen bør alltid vaere fra Telemark. Nå har vi seks til åtte telemarkin­ger i hver eneste kamp, og ingen andre klubber er i naerheten av oss på det området.

Odd-sjefen blir likevel med på grublerier rundt hvorvidt det kan vaere mulig å se et Odd som er hundre prosent hjemmelage­t.

Neppe fra start, men ved kampslutt, i løpet av sesongen.

Kan bli slik

– Jeg kan jo ikke si nei. Hvis man ser for seg at Steffen, av en eller annen grunn, ikke spiller, er det Telemark hos de fem bak.

Framover på banen ser sjefen også realistisk­e muligheter.

– Nordkvelle, Kaasa og Josh på midten. Mladenovic, Lauritsen og Rashani – jo, det er faktisk mulig. Det kan skje.

 ??  ?? TELEMARK: Dag-Eilev Fagermo kan oppleve 11 telemarkin­ger sammen på banen i løpet av eliteseson­gen. Ikke fordi han vil konstruere en såpass historisk anledning, men på grunn av stallens innhold og nivå.
TELEMARK: Dag-Eilev Fagermo kan oppleve 11 telemarkin­ger sammen på banen i løpet av eliteseson­gen. Ikke fordi han vil konstruere en såpass historisk anledning, men på grunn av stallens innhold og nivå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway