Varden

- Zlatan er ikke med i VM-planen

Zlatan Ibrahimovi­c snakker stadig om muligheten­e for VM-spill for Sverige i sommer, men landslagsl­edelsen er avvisende.

- ▶ STOCKHOLM

Ibrahimovi­c ga seg på det svenske fotballand­slaget i 2016. Etter at Sverige kvalifiser­te seg for sommerens VMsluttspi­ll, har det vaert spekulert i om Zlatan skulle gjøre comeback i blått og gult.

– Zlatan og noen andre spillere sa nei og ville ikke vaere med på landslaget etter EM i Frankrike, og det respektere­r jeg. Men hva mediene spekulerer i og hva Zlatan selv sier, kan jeg ikke forholde meg til. Jeg forholder meg til det som er blitt sagt oss imellom. Jeg er landslagss­jef, og jeg tar ut laget og troppen. Er det slik at man endrer mening fra hva man har sagt tidligere, så er det meg man må komme til og i så fall ta en prat. Men jeg forholder meg bare til hvordan ting er, uansett hva som blir sagt eller ment, sier Sveriges landslagss­jef Janne Andersson i et intervju med Fotbollska­nalen.

Andersson får i intervjuet spørsmål om han ikke bør ringe en så stor spiller som Zlatan.

– Vi har hatt en samtale der vi var enige om hva som gjelder, og der var han veldig tydelig overfor meg om hva som gjelder. Det forholder jeg meg til. Har man valgt bort landslaget, tror jeg ikke at man skal forsøke å overtale noen. Jeg respektere­r det han selv har uttalt. Det er soleklart og har ikke forandret seg noe som helst siden jeg tok over for to somrer siden, sier Andersson. – Har han ringt deg?

– Nei, det har han ikke gjort. – Så slik det ser ut nå, er han ikke i dine VM-planer?

– Nei, absolutt ikke, siden han har sagt nei. De andre som har sagt nei inngår heller ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway