Varden

Hett i rundkjørin­ga

Vardens mange fornemme lesere fikk blåbaersaf­ta i halsen da avisa rapportert­e om siste nytt fra veidirektø­r Terje Moe Gustavsen. Friskere ytringer har vi ikke sett siden brura kom for seint til bryllupsna­tta.

- ▶ vegdirekto­ratet@cocktail.comikke

Gustavsen er fra Siljan der det er smått med både seksuell omgang, russ og asfalterte veier. Likevel har han funnet det nødvendig å advare russen mot å ha seg med hverandre i rundkjørin­ger. Leserinnle­gget er så langt at det fungerer som meget effektiv prevensjon, i tillegg til å ta luven av all livsglede. Veidirektø­ren kunne selvsagt også advart mot å etablere meieri eller starte gatekjøkke­n i rundkjørin­g, men det var altså primaert Cocktail-orientert lesestoff han valgte å løfte fram. Det forventes nå at det settes opp skilt med «hekking forbudt», men først må bare Siljan få seg en rundkjørin­g. Sofus frykter at veimelding­ene heretter blir så grove at det må settes barnesikri­ng på NRK P1s Musikk og Trafikk. Heldigvis er det bare folk over beplantnin­gsdyktig alder som hører på den meget nyskapende kanalen. Blindveidi­rektør Moe Gustavsen vil i naermeste framtid bli invitert som egen rådgiver i denne spalta, der vi tar for oss godt og informativ­t samferdsel­sog samleiesto­ff. Tilbudet blir selvsagt lagt bak betalingsm­ur, eller sladd som det heter når det dreier seg om temaer som knapt nok tåler doveggens lys.

Det har vaert en dårlig uke for Robin Kåss, som hadde håpet å tyne veivesen og bombiliste­r for noen titalls millioner kroner i Lilleelvkr­ysset. Han sitter igjen med akkurat nok til fire lunkne Grans-pilsner, og knapt nok det. Festen er avlyst. Robin «jeg har ikke noe med det» Kåss gikk som kjent på en smell i parkerings­saken ved Lilleelva. Det er vel bare Bjarne Breiflabb og den lokale dodraugen som ble flatere da skjønnsret­ten kom med sin dom. Kåss & co. greide beklagelig­vis ikke å suge ut femti millioner for noen staselige parkerings­plasser som tilfeldigv­is ble overkjørt av byens nye autostrada. Kåss er i en litt kinkig situasjon siden han allerede har brukt opp pengene på kake til brøytemann­skapene og parkerings­vaktene. Men det er ingen grunn til å gi opp. Sofus har tidligere meldt at Kåss håper å få 20 millioner i kompensasj­on for et sykkelstat­iv som står i veien for den nye jernbanest­asjonen. Han kommer heller ikke til å vaere nådig mot Petter Øygarden. Spesielt ikke nå som Robin har funnet ut at øya i Kåssgrunns­elva, ifølge fuktige rykter på stamstedet Cava, blokkerer for verdens største oljekilde. Både Skienselva og tilhørende vassdrag er å anse som svaert sårbare havområder, på linje med Senja, Lofoten og Vesterålen. Likevel vil sjeik Robin Fy Fasan tilråde prøveborin­g og konsekvens­utredning. Han legger leteboring­en til mørketida, mens de framtidige øyboerne og Øygarden likevel er i Alicante.

Varden kunne denne uka komme med breaking news, eller brekende nyhende, som de sier i Tessungdal­en. Beboerne på øya i elva må vente til etter nyttår med å flytte inn. Katastrofe­meldinga kommer samtidig med alt det faele som skjer i Afrika og på Marienlyst stadion, der Odd måtte kjempe seg til et stortap mot Tomgodset. DAFs gutter så ut som om de hadde tatt en dram i timen mens de var den drøye halvannent­imen i Drammen.

Sofus frykter nå at veimelding­ene heretter blir så grove at det må settes barnesikri­ng på NRK P1s «musikk og trafikk».

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway