Varden

Feirer 10 år med Tre Sopranos

Sopraner har kommet, gått og kommet tilbake igjen – men trioen har bestått. I år fyller Tre Sopranos 10 år. Det skal feires!

- Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Det var faktisk tidligere Ibsenhussj­ef Helge Siljan som hadde ideen til å sette sammen den populaere 10-åringen i sin tid. Da Ibsenhuset feiret 35 år med jubileumsk­onsert, spurte han om ikke de tre sangerne Nina Gromstad, Anne Gravir Klykken og Hilde Norland Gundersen kunne tenke seg å forenes på scenen for en kveld.

Det kunne de, og opptredene­n ga mersmak.

– Dette må vi gjøre mer av, tenkte vi. Vi har litt forskjelli­g bakgrunn sjangermes­sig, men i «Tre Sopranos» leker vi oss med alle mulige sjangre vi syns er gøy, sier Norland Gundersen.

Kalv og americaner på scenen

Det syns åpenbart publikum er gøy også. Gruppa ble raskt populaere, og har holdt seg slik selv om det siden starten har hatt fire ulike variasjone­r av hvem de tre sopranene er.

– Det virker som om konseptet har livets rett. Målet vårt er å underholde og glede med musikk, sier Norland Gundersen.

I løpet av de ti årene har de sunget over 200 forskjelli­ge låter på utallige konserter og eventer, spesielt i Telemark – men også utenfor fylkets grenser. Det har blitt en del sprø sprell og mange gode minner. Som da Anne Gravir Klykken hadde sin siste konsert med gruppa i Ibsenhuset, og ble takket av med felleskjøp­et-dresser og overraskel­sesbesøk av en kalv på scenen. To ganger har de blitt kjørt inn på scenen i amerikansk­e doninger. De har også deltatt på Beat for Beat et par ganger.

Hilde Norland Gundersen har vaert med i alle de ti årene, det samme har bandet bestående av Frøydis Grorud, Espen Gjelstad Gundersen, Lars Tinderholt, Jango Nilsen og Per Einar Watle. Solveig Walaas Vestøl ble med i 2015, og nå er Nina Gromstad tilbake etter fire års pause.

Lisa Maeland, som bor i Oslo, har takket for seg etter fem år, og trioen er igjen helt Grenlandsb­asert.

– Vi har en liden karamell ... Gundersen tar en kunstpause. Jubileer skal tas på alvor, og med jubileumsk­onsert og 10-årsfeiring i Brekkepark­en 3. juni, blir det ikke tre, men fire Sopranos på scenen. Anne Gravir Klykken gjør gjesteoppt­reden for anledninge­n.

– Ringen sluttes!

Skien får sin egen sommersang

På jubileumsk­onserten blir det også urframføri­ng av ny tekst til melodien «Walkin’ my baby back home». Trioen omtaler det som en hyllest til Skien og en gave til patriotene.

– Monica Zetterlund har gjort sin versjon om Stockholm med «Sakta vi går gjennom stan», Nora Brockstedt om Oslo, og vi synger om Skien, sier Gromstad.

Teksten er skrevet av Ole Ragnar Helgen.

Hva er så planen for «Tre sopranos» i framtida? På kort sikt planlegges julejubile­umskonsert, på lengre sikt kanskje å spille inn noe musikk?

– Framtida ser lys og blond ut, sier de og ler.

 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? JULEKONSER­T: Lisa Maeland (foran) var med i Tre Sopranos fra 2012 – 2017. Nå har Nina Gromstad steppet inn igjen. .
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N JULEKONSER­T: Lisa Maeland (foran) var med i Tre Sopranos fra 2012 – 2017. Nå har Nina Gromstad steppet inn igjen. .
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? KALV PÅ SCENEN: For å takke Anne Gravir Klykken for 5 års innsats kom denne firbeinte gjesten på besøk. .
FOTO: FREDRIK PEDERSEN KALV PÅ SCENEN: For å takke Anne Gravir Klykken for 5 års innsats kom denne firbeinte gjesten på besøk. .
 ??  ?? BURSDAGSFE­IRING: Tre Sopranos fyller bursdag i år med en stor jubileumsk­onsert i Brekkepark­en 3.juni. Her blir det ikke Anne Gravir Klykken er gjest på jubileumsk­onserten.
BURSDAGSFE­IRING: Tre Sopranos fyller bursdag i år med en stor jubileumsk­onsert i Brekkepark­en 3.juni. Her blir det ikke Anne Gravir Klykken er gjest på jubileumsk­onserten.
 ??  ?? BRUMMENDE ANKOMST: Man må gjøre sin entre med stil.
BRUMMENDE ANKOMST: Man må gjøre sin entre med stil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway