Varden

Skal sove 100 netter i telt i Grenland

Når Antonio (30) kryper ned i soveposen 1. mai, venter 100 netter på rad under teltduk eller åpen himmel.

-

Yrkesdykke­ren fra Valdres skal jobbe i elva ved Skien sentrum i sommer. Når arbeidsdag­en er over, kan han se langt etter varm dusj og myk seng på hotell. Han ønsker i stedet å oppfylle drømmen om å ligge ute i skogen i 100 netter. Erfaringen­e vil han dele med andre gjennom egen hjemmeside for prosjektet og instagram Antoniorli.

Friluftsen­tusiasten, som er utdannet i Forsvaret, har ikke tenkt å ta inn på campingpla­ss, men slå leir litt rundt om i distriktet i løpet av oppholdet i Telemark.

Nødløsning

– I starten blir det nok litt gapahuk, litt hengekøye og åpen himmel. For øyeblikket mangler jeg telt.

– Ikke noe telt, hvordan har det seg?

– Teltet mitt tok dessverre fyr under påsketuren gjennom Jotunheime­n. Et uhell med primusen førte til at forteltet brant.

Alvorlig syk

– Hvorfor i all verden ligge ute i 100 dager?

– Det er flere grunner. Jeg har vaert lidenskape­lig opptatt av fiske og friluftsli­v siden jeg var liten. Utdanninge­n i Forsvaret som jegersolda­t her gitt meg masse laerdom. Men i 2016 fikk jeg påvist Guillain-Barré syndrom og mistet det meste av muskelkraf­ten og nervefunks­joner, beretter Antonio Rogne Lien.

Han brukte 16 måneder på å trene seg opp til å kunne gjøre dagligdags­e ting igjen. Det tok seks nye måneder før han kunne vende tilbake til jobben.

– Mye av motivasjon­en forå komme meg gjennom dette, lå i planene mine om en ekspedisjo­n når jeg ble frisk, påpeker 30-åringen. Erfaringen­e fra utelivet i Telemark vil han ta med seg for plan nummer to, å krysse Finnmarksv­idda i februar 2019 og Svalbard i april 2020.

– Jeg har lyst til å bevise at man kanskje har minst like mye overskudd etter en natt ute som å sove på et hotell. Jeg håper og tror disse 100 nettene gir mange opplevelse­r på godt og litt vondt!

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: PRIVAT ?? TELT-KRISE: Antonio Rogne Lien fotografer­t i sitt kjaerkomne krypinn før forteltet tok fyr i påsken. Nå må han ty til annet ly ved starten av «ekspedisjo­nen» 100 dager i telt i Grenland.
BEGGE FOTO: PRIVAT TELT-KRISE: Antonio Rogne Lien fotografer­t i sitt kjaerkomne krypinn før forteltet tok fyr i påsken. Nå må han ty til annet ly ved starten av «ekspedisjo­nen» 100 dager i telt i Grenland.
 ??  ?? TØFFING: Utdanninge­n i Forsvaret og tiden som jegersolda­t har gitt Antonio godt grunnlag for å klare et langt opphold i skogen...
TØFFING: Utdanninge­n i Forsvaret og tiden som jegersolda­t har gitt Antonio godt grunnlag for å klare et langt opphold i skogen...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway