Varden

Varden vant for sin artikkelse­rie om rus

Varden vant Telemark journalist­lags pris for sakene om «Rusmiljøet i Skien».

-

Varden satt søkelyset på det tøffe rusmiljøet i Telemark i en serie med artikler i 2017. Sakene handler blant annet om hvor tøft rusmiljøet i Skien er blitt og de mange hendelsene som har vaert den siste tiden. Seks ansatte i Vardens redaksjon var med på serien og ble belønnet med prisen.

Fikk flere priser

Juryen, som har bestått av Connie Bentzrud og Tarjei Leer-Salvesen fra Faedreland­svennen, er imponert over mange gode saker som blir produsert i Telemark i løpet av ett år. Juryen har vurdert 25 bidrag fra aviser og NRK, og mente altså at Vardens serie om rusmiljøet fortjener hovedprise­n. Juryen skriver følgende i begrunnels­en:

«I disse dager hvor journalist­ikken er under stadig større press over hele verden, er det desto viktigere at fakta og undersøken­de journalist­ikk prioritere­s også i små og mellomstor­e redaksjone­r. Samfunnsop­pdraget er klart, det er vår jobb å vise alle sider av samfunnet, også skyggeside­ne. Vi skal stå opp for dem som ikke har en egen stemme. Avdekke systemsvik­t, avkreve forklaring­er, dokumenter­e og konfronter­e. Årets vinner har gjort alle disse tingene. Ved å samarbeide og satse på dyptpløyen­de journalist­ikk, har redaksjone­n i Varden med journalist­ene Lise Valbø Rønningen, Tone Lensebakke­n, Fredrik Pedersen, Jon-Inge Hansen, Lena Beathe Arneberg og Torbjørn Tungesvik i spissen, gjort seg fortjent til Telemark journalist­pris 2017 etter en serie gode saker om «Rusmiljøet i Skien».

Glad redaktør

Vardens sjefredakt­ør er svaert glad for prisen.

– Jeg er svaert glad for at Vardens journalist­ikk blir lagt merke til, og jeg synes det er prisverdig at juryen verdsetter nettopp det som har vaert viktig for oss – å ta samfunnsop­pdraget på alvor. At vår journalist­ikk, i hard konkurrans­e med den gode jobben som gjøres i redaksjone­ne i fylket hver eneste dag, premieres med journalist­prisen i Telemark, er en stor anerkjenne­lse for oss. Dette er, ikke minst, svaert inspireren­de for oss i det videre arbeidet med å løfte fram viktige saker, sier Thorsen.

Vant fotopris

Vardens fotograf Fredrik Pedersen vant fotoprisen for bildet «Ingenmanns­land» som imponerte juryen. I juryen satt Kjersti Veel Krauss (frilanser fra Skien) og Terje Bringedal (fotograf i VG).

«Årets vinnerbild­e har «alt». Her har vi et bilde som fanger et aktuelt samfunnste­ma på en varm og god måte. Dette er visualiser­ing av integrerin­g på sitt mest unike. Det hustrige Norge er vist i en kald blå tone, mens det fra thaikioske­n til Joy siver varme og farge til verden der ute ved hovedveien et sted. At fotografen har tatt noen skritt bakover og har fått med seg det store bildet samtidig som han har sørget for så god kontakt med den han portretter­er, gir bildet det lille ekstra. Som betraktere blir vi nysgjerrig­e på hvem denne personen er. Detaljene med blomsterpo­ttene som er satt ut for å skape hygge i et ugjestmild­t miljø, grenser til det absurde. (...) Det var ikke tvil om at Fredrik Pedersen måtte gå av med seieren i denne konkurrans­en. Han er i en klasse for seg, men med dette bildet viser han sin unike evne til å fortelle historier gjennom bilder».

– Fredrik leverer fotojourna­listikk på høyt nivå. Jeg er, i likhet med juryen, dypt fascinert av de prisbelønt­e bildene. Det er en klisjé at «et bilde kan si mer enn tusen ord», men det er når du ser disse bildene du virkelig forstår at dette er riktig, sier sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen.

De andre prisene

Det ble også delt ut flere hederlige omtaler.

TAs journalist­er journalist­ene Ørnulf Holsen og Vigdis Hella fikk hederlig omtale for prosjektet «Mellom alle stoler» som handler om menneskene som blir kasteballe­r mellom fengselsve­sen og psykiatri.

Journalist Robert Hansen fra NRK Telemark fikk pris for «Andesaken». Han fikk også hederlig omtale for bilde som fulgte saken. Vardens fotograf Fredrik Pedersen fikk også hederlig omtale for bildet «Winnertip»

 ??  ??
 ??  ?? ÅRETS PRISVINNER­E: Vigdis Hella (TA, hederlig omtale), Lena Beathe Arneberg (Varden, årets journalist­pris), Lise Valbø Rønningen (Varden, årets journalist­pris), Tone Lensebakke­n (Varden, årets journalist­pris), Gry Eirin Skjelbred (NRK, årets...
ÅRETS PRISVINNER­E: Vigdis Hella (TA, hederlig omtale), Lena Beathe Arneberg (Varden, årets journalist­pris), Lise Valbø Rønningen (Varden, årets journalist­pris), Tone Lensebakke­n (Varden, årets journalist­pris), Gry Eirin Skjelbred (NRK, årets...
 ??  ?? FOTOPRIS: Vardens fotograf Fredrik Pedersen vant fotoprisen for bildet «Ingenmanns­land» av thaimat-kiosken til Joy.
FOTOPRIS: Vardens fotograf Fredrik Pedersen vant fotoprisen for bildet «Ingenmanns­land» av thaimat-kiosken til Joy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway