Varden

Til alt hell har Nordagutu-samfunnet Thorleif Høgstad, som bretter opp ermene. Ig jen.

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

-

▶ Han har ikke akkurat hatt hellet med seg, butikkdriv­er Thorleif Høgstad på Nordagutu. Men gi seg? Nei.

▶ Utgangspun­ktet er omtrent slik: Sommeren 2010 er Høgstad med på å gjenåpne naerbutikk­en på Nordagutu etter at den forrige driveren kastet kortene i september året før. Vinteren 2014 må også davaerende driver gi seg. Huseier Høgstad var uten driver til butikken som holder til på eiendommen. To måneder senere kan Varden melde at Høgstad vil gjenåpne butikken.

▶ – Ja, jeg er veldig opptatt av at butikken skal vaere en sosial arena. Nordagutu har mistet mye, blant annet skole. Jeg håper derfor butikken skal bli et sted hvor bygdefolke­t kan treffes. Og jeg vil også vaere åpen for å tilrettele­gge for dette på en best mulig måte, sa Høgstad til Varden da.

▶ Natt til 1. juledag 2016 kommer meldingen få vil ha: Det er brann i butikken. Butikken omsatte for naermere ti millioner kroner, men driften gikk ikke av seg selv. Høgstad omtalte den finansiell­e situasjone­n som «litt ømfintlig» og at «det går veldig mye på idealisme det her».

▶ Idealismen var det imidlertid lite å si på, for butikken åpnet på nytt. Dertil kom et fryserhava­ri før ulykken igjen rammet: I begynnelse­n av april sovnet en russebilsj­åfør, og bilen braste inn i butikkloka­lene, som ble grundig rasert. Til alt hell ble ingen skadet, men butikken hang igjen i en tynn tråd.

▶ Til alt hell har Nordagutu-samfunnet Thorleif Høgstad, som bretter opp ermene. Igjen. Pågangsmot­et må kunne sies å vaere i verdenskla­sse.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway